Berit Svendsen ansatt som VM-sjef

Publisert: 24. august 2021

Av: Ingvil Snøfugl

Foto: NTB

Berit Svendsen (58) er ansatt som sjef for VM i nordiske grener på ski i Trondheim 2025.

– Dette er en fantastisk mulighet til å lage en ny folkefest der vi viser verden hva Trondheimsregionen, Trøndelag og Norge står for i et fremtidsrettet arrangement. Vi skal tilby publikum både på arenaene og hjemme spennende bærekraftige og teknologiske løsninger. Dette skal vi levere i en organisasjon med entusiastiske, frivillige medarbeidere, sier Berit Svendsen til NTB.

Svendsen har bred og lang erfaring som toppleder, både nasjonalt og internasjonalt. 

Hun kommer fra stillingen som leder for Vipps Internasjonal og før det ledet hun Telenor i Norge og Skandinavia. I tillegg har Svendsen også styreerfaring fra en rekke store ideelle og kommersielle selskap, og vært ansvarlig for samfunnsoppdrag. Hun sitter i styret i WWF (Verdens naturfond) og ledet det såkalte «Svendsen-utvalget» som vurderte Forsvarets evne til å rekruttere, beholde, utvikle og avvikle kompetanse. 

Fornøyd styreleder

– Vi er svært glade for at Berit Svendsen takket ja til jobben som VM-sjef. Berit er en meget erfaren leder med lang fartstid i tunge lederstillinger. Hun har bred kommersiell erfaring som leder og har bygd sterke ledergrupper i organisasjoner i rask utvikling. Hun har god kompetanse rundt store prosjekter og digitalisering. Den erfaringen blir gull verdt også for VM-organisasjonen, sier styreleder i VM-selskapet, Bård Benum.  

Prosessen med å finne VM-sjef har vært omfattende, og det er vurdert norske og internasjonale kandidater. Det har vært en god, balansert representasjon av begge kjønn. 

Erfaring fra og engasjement i organisasjoner, arbeid med ulike type samarbeidspartnere, komplekse prosjekter og digital utvikling har stått sentralt i kartleggingen. Interesse for å utvikle opplevelser sammen med et stort antall mennesker er også vektlagt. 

– VM 2025 er et stort prosjekt med høy kompleksitet. Store mesterskap må i dag tilfredsstille helt andre krav enn tidligere knyttet til bærekraft i bred forstand, digital formidling og evnen til å skape nye forretningskonsepter. Med utgangspunkt i sterke miljøer i Trøndelag og Norge er det store muligheter rundt dette, sier Benum.  

Kjernen i prosjektet er et godt gjennomført sportslig arrangement og gode kulturopplevelser både for de som er fysisk til stede, og de som følger arrangementet på annen måte. Mange medarbeidere vil være involvert, og en stor del av disse vil være frivillige. Norge og Trøndelag har god og bred kompetanse i slike prosjekter. 

Gode minner fra Trondheim

Berit Svendsen bor i dag i Oslo, men vil nå etablere seg med leilighet i Trondheim.

– Jeg studerte i sin tid på NTNU i Trondheim, og har svært gode minner fra byen. Nå ser jeg frem til å komme tilbake og sammen med mange dyktige folk levere tidenes mesterskap. Vi skal legge igjen varige verdier til samfunnet, sier den nyansatte VM-sjefen.

Svendsen er nå sammen med styret i ferd med å ansette øvrige ledere i VMs ledergruppe, og offentliggjøring av disse vil komme i nær fremtid. Ledergruppen vil bestå av bred og sterk kompetanse knyttet til det operative VM-arrangementet, bærekraft, marked, forretningsutvikling, økonomi og kommunikasjon.