– Vi gleder oss til folkefesten

Publisert: 09. juni 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Over 250 frivillige møtte opp på Ski-VM sitt første informasjonsmøte om mesterskapet. Arrangementssjef Patrik Jemteborn ledet møtet ved Strinda videregående skole. Alle foto: Ingvil Snøfugl

Over 250 ivrige frivillige deltok på det første informasjonsmøtet om Ski-VM 2025. Mange av dem ser fram til folkefesten og det unike samholdet mellom frivillige under store mesterskap.

– Jeg gleder meg til folkefesten. Det blir artig å bidra som frivillig. Jeg husker stemningen i byen i 1997. Det var spesielt, sier Knut Ivar Bjørnstad, som sammen med 250 andre deltok på det første informasjonsmøtet for frivillige ved Strinda videregående skole.

Dyktige frivillige med masse erfaring

Ved siden av ham står Toril Bjørnstad og Knut Erik Kristiansen. De smiler fra øre til øre og innrømmer at møtet var vellykket:

– Jeg har enda mer lyst til å være med nå enn før møtet, sier Toril Bjørnstad.

Hun har lyst til å bidra med salg og servering, mens Knut Ivar håper å få oppdrag som sjåfør eller bakkemannskap.

– Hovedmotivasjonen min er folkene. Det er artig å treffe masse folk, sier han.

Kristiansen er fleksibel og kan ta på seg litt forskjellige oppgaver som frivillig.

– Jeg kan selge pølse eller være treffpunkt for forskjellige nasjoner. Jeg kan ta på meg varierte oppgaver. Det viktigste er å være med, smiler han.

Les også: 600 frivillige har meldt seg

Måtte flytte møtet på grunn av stor oppslutning

Det var arrangementssjef Patrik Jemteborn som var ansvarlig for møtet med de frivillige. Han informerte grundig om Ski-VM sine ambisjoner, verdier og visjoner, men mest av alt fokuserte han på frivilligrollen og hva de frivillige kan bidra med på vei mot og under selve mesterskapet i 2025. Han var veldig godt fornøyd etter møtet.

– Vi måtte flytte møtet fra Granåsen til Strinda på grunn av mange påmeldte. Det er veldig inspirerende, sier han.

Selv om det trengs over 2000 frivillige for å arrangere Ski-VM, er ikke arrangementssjefen bekymret for rekrutteringen.

– I frivilligbasen vår har vi nå rundt 600 stykker og mange av disse har lang erfaring. Vi har mange kompetente folk allerede og det er før vi har koblet på idrettsklubbene. Dette ser veldig bra ut, sier han.

Fra venstre: Aud Syrstadløkk, Ole Øvre og John Arne Sandholm gleder seg til Ski-VM og håper å bidra som sjåfører.

Fra venstre: Aud Syrstadløkk, Ole Øvre og John Arne Sandholm gleder seg til Ski-VM og håper å bidra som sjåfører.

En annen ivrig gjeng som ønsket en prat med den svenske arrangementssjefen etter møtet, var transportgjengen som de kaller seg. De har bidratt som sjåfører under store arrangement helt siden OL på Lillehammer. De gleder seg stort og håper å få viktige kjøreoppdrag også under Ski-VM i Trondheim.

– Det er artig å være i farta. Vi opplever mye og treffer viktige personer. Enkelte av dem kjører vi så mange ganger at vi blir godt kjent. Det er artig, sier Ole Øvre.