Vil du være med å arrangere et ski-VM i verdensklasse?

Publisert: 19. august 2022

Av: Ingvil Snøfugl

VM-stemning

Ski-VM lyser ut en rekke sentrale lederverv knyttet til sporten, men også markedsføring, forretningsutvikling og teknologi. Vi ser etter både unge ledertalenter og erfarne skifolk med arrangementskompetanse. Frist for å søke er 31. august!

– Målet er å arrangere et mesterskap i verdensklasse og samtidig bygge kompetanse til fremtidige skirenn og mesterskap. Allerede i 2026 blir det junior-VM i Granåsen, sier sportssjef og forretningsutvikler for ski-VM, Kristin Mürer Stemland.

Stor interesse for frivillige lederverv

De mest sentrale vervene er rennledere, assisterende rennledere og assisterende sportssjef. Organisasjonen søker også etter stadion- og løypesjefer, medisinsk ansvarlig, teamleder som skal følge opp utøvere og støtteapparat, antidopingansvarlig og enkelte prosjektstillinger innenfor sporten.

👉 Se alle ledervervene

– Det er viktig å presisere at vervene knyttet til sportsorganisasjonen hovedsakelig er basert på frivillig arbeid, men at folk vil få kompensert for fravær fra jobb i hele dager, sier Stemland.

Målet er å inngå avtaler med de mest sentrale folkene innen oktober, da VM-selskapet igjen skal rapportere til FIS om status i planleggingsarbeidet. Det internasjonale skiforbundet (FIS) forventer at arbeidet med sportsorganisasjonen er godt i gang.

– Vi har vært i kontakt med en del folk allerede og mange har meldt sin interesse. Dette blir en veldig spennende prosess og vi håper at folk med ulik bakgrunn og motivasjon søker på vervene, sier Stemland.

– Ser fram til å jobbe i verdens kanskje beste hoppanlegg

Det er kun ett verv som så langt er besatt og det er rennleder for hopp. Den tidligere landslagshopperen og RBK-sjefen Hroar Stjernen har takket ja til vervet og ser fram til planleggingsjobben i et nytt anlegg.

– Det blir spennende. En av motivasjonene mine er at vi kanskje får verdens flotteste hoppanlegg. Nå får vi lov til å gjennomføre verdenscup og VM-renn i et moderne anlegg. Tidligere har vi kjempet for å få store renn til Granåsen ettersom det gamle anlegget var falleferdig, men nå blir det noe helt annet. Det ser jeg fram til, sier Hroar Stjernen til Adressa.

Søker prosjektmedarbeidere, traineer og studenter til deltidsstillinger

I tillegg til ledervervene i sportsorganisasjonen, søker ski-VM også etter motiverte og dyktige personer som kan bidra i prosjekter innen folkehelse, mobilitet, teknologi, bærekraft, markedsføring, digitale tjenester, og mye annet spennende.

👉 Les mer om stillingene

– Vi trenger å få utviklet konsepter og løsninger til ski-VM, som gir publikum unike opplevelser og sikrer en gjennomføring i verdensklasse. Derfor søker vi nå etter dyktige prosjektmedarbeidere og traineer, som vil hjelpe oss med å sette en ny standard for bærekraftige idrettsarrangement, avslutter Stemland.