Hva skjer i VM-prosjektet?

Publisert: 20. oktober 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Hoppbakken

Folk lurer på hva som skjer i og rundt VM, så vi starter nå med regelmessige oppdateringer fra VM-kontoret. De siste ukene har vært hektiske med lederskifte, lansering av VM-symbolet, FIS-møte og befaringer.

FIS-møte. To ganger i året har FIS et koordineringsmøte med oss, hvor vi rapporterer på siste framdrift. Torsdag i forrige uke hadde vi et møte med denne gruppa digitalt. Et av de viktige temaene var blant annet sportsorganisasjonen der vi gikk igjennom strukturene på hvordan vi har tenkt, men også hvor vi stod på andre områder; transport, logistikk, markedskonsept, VM-løyper.

Ny fase i prosjektet. VM-prosjektet går nå over fra en utforskende fase til en planleggingsfase. Fram til nå har vi fokusert på strategi og mulighetsrommet. Nå vil det handle om konkretisering, og det krever mer av organisasjonen. I ett år har vi vært seks heltidsansatte. Vi har fått på tre studenter som jobber deltid og en på praksisplass. I løpet av 2023 vil vi doble organisasjonen – minst. Derfor endrer vi også på organisasjonen, blant annet med Åge som kommer inn.

Konstituert VM-sjef. Fram til Åge Skinstad er på plass som ny VM-sjef i januar 2023, så er Kristin Mürer Stemland konstituert som VM-sjef.

Sportsorganisasjonen. Rennledere er også lansert, og vi er godt i gang med jobben å bygge opp sporten – som det hele jo handler om. I løpet av høsten har vi rekruttert inn en god del navn. FIS var fornøyd med hvor langt vi var kommet på området.

VM-løypene. FIS er selvsagt opptatt av sporten. Vi presenterte mulige VM-løyper, og diskuterte ulike varianter. Det er mange krav som skal oppfylles til VM-løyper både for sporten, TV og for publikumsopplevelsen på stadion. Mange har kanskje drømt om en lang femmilsløype i marka – det hadde vært helt magisk – men de fleste av løypene foregår tett på skistadion. For publikum på stadion er det bra; de som er i Granåsen få se løperne mange ganger.

VM-symbolet. Vi har endelig fått på plass hvordan VM skal se ut, med en moderne VM-rose som symboliserer bærekraft, inkludering og folkefest. Utrolig artig å høre alle de gode tilbakemeldingene, og at folk der ute klarer å koble våre verdier til symbolet.

Befaring med NRK. NRK skal produsere VM-sendingene, og har vært på en ny befaring i VM-anlegget for å se hvor kamera og droner skal plasseres. Utrolig spennende å ha rikskringkasteren med på laget!

Vi skal bli flere. VM-komiteen har én frist – og det er 26. februar 2025 kl. 20.25. Da starter ski-VM, enten vi er klare eller ikke. For å øke farten i en planleggingsfase så vil vi snart begynne å lete etter de kloke hodene og arbeidsomme hendene som kan hjelpe oss når vi går fra ord til handling. Om det kan være av interesse for deg – meld deg på nyhetsbrevet vårt, så vil du bli oppdatert på nye stillinger som lyses ut!

Ulykke i anlegget. I dag har det vært en arbeidsulykke i hoppbakken. Prosjektleder Stein Ove Brandslet melder til Adressa at det etter forholdene går bra med arbeideren. Vi ønsker den uheldige god bedring!


Lyst å følge VM-prosjektet? Sett deg opp på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på Facebook, Instagram, LinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025.