Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 43

Publisert: 28. oktober 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Elever og lærere fra Thora Storm og Charlottenlund VGS jobber for å u

Ukens oppdatering fra VM-kontoret; folk i aktivitet til VM, transport og logistikk, samarbeidspartnere, elevprosjekt, trøndersk skilaug og arena for næringslivet på menyen.

🏃‍♂️ Folk i aktivitet til VM. Et positivt bidrag til folkehelse er en viktig ringvirkning Trondheim kommune ønsket å få til med ski-VM. Sammen med kommunen og bedriftsidretten er vi godt i gang med oppstarten av et folkehelseprosjekt. Under Lillehammer OL i 1994 var folk i form til OL en landsdekkende bevegelse som fikk folk opp av sofaen. Vi satser på å få til det samme fram mot 2025. De første aktivitetene vil poppe fram allerede tidlig neste år. Flere detaljer kommer når det begynner å bli klart!

🚄 Transport og logistikk. Sammen med kommunen, fylkeskommunen og andre partnere har vi kommet godt i gang med et transport og logistikk-prosjekt. Å få folk og varer opp til Granåsen er en kompleks øvelse, og vi begynner å ha klart konturene av et transportkonsept. 

🤝 Samarbeidspartnere til VM. Vi har utstrakt møtevirksomhet med potensielle samarbeidspartnere til VM. Det er mange aktører som kommer til å levere varer og tjenester oppe i Granåsen, og vi er i gang med å utforske ulike alternativer innen de store områdene. Dette gjelder eksempelvis klesleverandører, billettleverandører og potensielle sponsorer. Et sentralt aspekt er også at vi jobber for en samarbeidsavtale med FIS og rettighetshaver, for at VM-selskapet lokalt skal ta ansvar for flere rettigheter.

🧑‍🏫 Elevprosjekt for markedsføring. Sammen med Thora Storm og Charlottenlund VGS har vi startet et prosjekt der elevene på medieproduksjon og markedsføring skal bidra inn i kommunikasjon spesielt mot målgruppen unge og unge voksne. Utrolig artig å se hvor engasjert og dyktig elevene er – det blir spennende å se hvilke tiltak de kommer opp med!

🎈Besøk hos Trøndersk Skilaug. På torsdag var Åge, Kristin og Bård på besøk hos skilauget, hvor vi gikk gjennom VM-prosjektet og sportsorganisasjonen. Også eierne våre, med skipresidenten, kretsen og kommunedirektøren i spissen, var på plass for å fortelle om sine forventninger til oss med overskudd tilbake til skisporten, bygging av arrangementskompetanse, folkefest og ikke minst et utstrakt samarbeid for å få til tidenes beste VM.

🎄 Arena for næringslivet. Når adventstida setter inn så kommer vi til å invitere regionens næringsliv på et frokostmøte. Vi ønsker å skape en møteplass rundt VM med fokus på folkefest og bærekraft. Om kort tid kommer vi ut med mer informasjon.


Det var alt for denne uka. Hvis du vil ha siste nytt fra VM-prosjektet så kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følge oss på sosiale medier. Du finner oss under brukernavnet @trondheim2025.

Riktig god helg ønskes til dere alle fra oss på VM-kontoret!