Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 44

Publisert: 04. november 2022

Av: Ingvil Snøfugl

IMG_3991

Ukens oppdatering fra VM-kontoret; møteplass for næringslivet skal lanseres 1. desember, vi har hatt møter med hoppgjengen, koordineringsgruppen i kommunen og fylkeskommunen – og vi har startet dialogen med Falun 2027!

💼 Møteplass for næringslivet. Den 1. desember skal vi holde et frokostmøte der vi skal presentere vår møteplass for næringslivet, der VM på ski, samarbeid, folkefest og bærekraft blir det gjennomgående temaet. Når Ski-VM kommer til Trondheim og Trøndelag, så er det viktig at regionens næringsliv er med på reisen mot 2025. Det er bare sammen vi klarer å gjøre VM så stort som det kan bli i Norge. Så save the date! Meld deg på nyhetsbrevet på Trondheim2025.no for å få vite tid og sted så snart det er klart.

🇸🇪 Falun 2027. To år etter vårt VM er det igjen Faluns tur å arrangere VM på ski. Vi har hatt møte med Ulrika Back og Falun-gjengen for å se hva vi kan samarbeide om. At neste arrangør er i nabolandet gir store muligheter for synergier over landegrensene. Og appropo nettverk – Falun har et aktivt bedriftsnettverk, som vi ser hvordan kan kobles opp mot vår møteplass for næringslivet.

🎿 Møte med hoppgjengen. I forrige uke hadde vi et oppstartsmøte med hoppgjengen om sportslig organisering. Det er en dreven gjeng som er kanongode på hopp. VM skal bygge neste generasjons arrangementorganisasjon, og et viktig element framover blir å rekruttere inn unge talenter over hele fjøla – og spesielt på sporten.

🙌 Koordineringsgruppen i kommunen og fylkeskommunen. Vi er ikke så mange i selve VM-selskapet, men det er ganske mange som jobber med VM rundt om. Kommunen og fylket er viktige bidragsytere både i gjennomføring og for å realisere ringvirkninger.

🎭 Kultur. På Torget skal medaljene deles ut til et folkehav av feststemte trøndere og skifans, og planleggingen er godt i gang. Her er det tegnet opp en catwalk for utøverne, spennende lyd-, lys- og videoshow, og ikke minst TV-studio sentralt plassert på Torget. Vi har også begynt å jobbe med det som skal skje på scenen, og har møtt aktører fra ulike deler av kulturfeltet for planlegging av både åpningsshow og medaljeseremonier. Vi tenker både tradisjonelt og innovativt på samme tid, og har et ønske om å løfte opp lokale artister.

🍪 VM-pepperkake. Tidlig i uken fikk vi besøk av en ung gutt på 13 år, som hadde 3D-printet en VM-pepperkakeform. Med pepperkakesesongen rett rundt hjørnet, så utforsker vi om vi kan få til noe spennende sammen fram mot jul!

🦌 Høstsamling i Mo i Rana. Et viktig fokus på turen var samarbeid mellom Mo i Rana og VM for å bygge kompetanse på arrangement og samarbeid med næringslivet der. Vi pratet også med talenter som har VM i 2025 og 2027 som mål, og Kristin fikk seg en skikkelig elghufsøkt!

Det var alt for denne uken. Ha en riktig god helg!


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på Facebook, Instagram, LinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025.