Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 47

Publisert: 25. november 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Beitostølen 20221119. 
Gyda Westvold Hansen, med påtegnet skjegg, og resten av kombinertjentene aksjonerer i forbindelse med at IOC har bestemt at kombinert for kvinner ikke får OL-gren i 2026.
Foto: Heiko Junge / NTB

I ukens VM-status kan du lese mer om at vi støtter jentenes kamp for kombinert til OL, at påmeldingen til temamøte 12. desember for VM-nettverket SPOR er åpnet, når første hopper setter utfor de nye bakkene i Granåsen, og at Barnas Mini-VM starter 17. desember.

💪 No eXception! Det er en skandale at kombinertjentene ikke får stille til start under OL. Kombinertsporten er i rivende utvikling, og det er utrolig inspirerende å se hvordan damesiden vokser fram. Vi støtter helhjertet Gyda Westwold Hansen og de andre kombinertjentenes kamp for likestilling! Derfor jobber vi også for å utvide VM-programmet i 2025 ekstra kombinertøvelse for damer. Og IOC – skjerpings!

📆 Lansering av VM-nettverket SPOR. Den 12. desember klokken 09.00 på Scandic Nidelven holder vi et temamøte om hvordan næringslivet kan bli med på veien fram mot VM 2025. Vi skal etablere en møteplass rundt Ski-VM som vi kaller SPOR. Målet med møteplassen er å samle krefter i næringslivet som skal kunne utgjøre en forskjell for hele regionen. Hvis du har lyst å høre mer om hvordan din bedrift kan ta del i veien til VM 2025 – meld deg på! Billettene rives vekk, og allerede er det over 200 påmeldte. Så kjappa på om du har lyst å bli med! (PS! Hvis du setter deg på nyhetsbrevet vil du få tilsendt en rabattkode)
Påmelding på nitr.no

❤️ Nord+Sør. Vi har hatt møte med Nord- og Sør-Trøndelag Skikrets hvor vi har diskutert felles tiltak og aktiviteter. Temaet var hvordan VM kan brukes til å styrke rekrutteringsarbeidet; flest mulig og lengst mulig, styrke og utvikle arrangementskompetanse i hele regionen, og utvikle bredde- og rekrutteringsanlegg i regionen. Det var veldig gode diskusjoner og god stemning! 🙌

⛄️ Barnas Mini-VM starter 17. desember. Og appropo rekruttering og kompetanse på arrangement. De siste to sesongene så har Barnas Mini-VM vært en heidunrende suksess. Målet er å skape skiglede gjennom skilek, og at VM bringes ut til folk der de bor. Over 3000 barn har deltatt i 23 skirenn. I år dobler vi med 23 nye skirenn i hele landet. En viktig del er å støtte opp om de lokale klubbene, og det er delt ut 390 000 kroner i støtte til arrangørklubbene. Nå står neste sesong på trappene, og 17. desember braker det løs på VM-arenaen i Granåsen. Deretter arrangeres det skirenn på løpende bånd i helt fram til mars. Mer informasjon kommer!

💪 Oppstartsmøte i sporten. Alle de nyrekrutterte i sportsorganisjonen har denne uka vært samlet for å bli kjent. Nå er vi i gang med planleggingen for tiden framover. Den første viktige happeningen blir selvsagt åpningen av hoppbakkene. Og det er ikke lenge til…

⛷️ Første hopper i Granåsen. Den foreløpige datoen for at første hopper skal sette utfor er 11. januar. Det jobbes med å lande 😃 hvem som skal åpne de to splitte nye bakkene – og engasjementet er stort!

Det var dagens tekst. Mye spennende på trappene i VM-prosjektet. Ha en riktig god helg!

Foto: Heiko Junge / NTB


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.