– Jeg har gledet meg i 15 år!

Publisert: 09. november 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Det ble servert VM-kake i forbindelse med innflyttingsfesten til ski-VM. Morten Wolden og Kristin Mürer Stemland tar seg et stykke med kake.

Kommunedirektør Morten Wolden var superentusiastisk da han ønsket velkommen til innflyttingsfesten til VM-selskapet. Han merker at interessen for ski-VM øker ikke bare i Trondheim, men i hele landet.

– Når jeg er andre plasser i landet, merker jeg at det blir stadig flere spørsmål om VM på ski i Trondheim i 2025. Mesterskapet har en voldsom kraft. Mange vil være frivillig og ta del i folkefesten, sier kommunedirektør i Trondheim kommune, Morten Wolden.

Flere titalls personer møtte opp da VM-selskapet inviterte til innflyttingsfest på bærekraftssenteret i Trondheim kommune sine lokaler i Erling Skakkes gate 14. Med kontorplasser på bakkeplan med vindu ut mot gata, skal VM-organisasjonen åpne opp mot byens befolkning. Samtidig blir veien kort til gode samarbeid.

https://www.youtube.com/shorts/Se89frITj6Y

– Vi er kjempe godt fornøyde med å komme hit. VM er veldig mye mer enn 12 dager med skirenn. Det er mye vi skal få til på veien til mesterskapet og ikke minst det som skal være igjen etter at VM er ferdig. For å få til det, trenger vi et tett samarbeid med både kommunen og fylkeskommunen, sier fungerende VM-sjef, Kristin Mürer Stemland.

Over 6500 barn og unge deltok i ski-VM sin tegnekonkurranse. Tegningene var med og inspirerte arbeidet med VM-symbolet. I dette prosjektet var kommunen og Ungt entreprenørskap sterkt involvert. Det er også et tett samarbeid med kommunen og andre lokale samarbeidspartnere når det gjelder prosjekter rundt snø-garanti, transport, folk i form, kultur, barn og unge og bærekraft – for å nevne noe. Kommunen og VM-selskapet har felles verdier og felles mål, og er begge veldig opptatt av arven etter VM.

 

God stemning på innflyttingsfesten til ski-VM i Midtbyen.

God stemning på innflyttingsfesten til ski-VM i Midtbyen.

Wolden ønsket velkommen

– Det er veldig bra at dere er her. Lokalet er perfekt plassert, midt i byen og tett på Trondheim kommune, kulturenheten, idrettsgjengen og alle som skal være med å lage noe mer ut av dette. Jeg gleder meg voldsomt til ski-VM. Jeg har gledet meg i 15 år. Men jeg gleder meg bare mer og mer, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å skape noe utrolig bra sammen. Hjertelig takk for at dere har kommet hit og så gleder jeg meg til å smake på kaka, smiler Wolden.

Det ble servert en VM-kake under innflyttingsfesten. Bilde av at en person tar seg en kakebit.

Masse kunnskap om ski-VM

Stemland og Wolden åpnet den store VM-kaka spesialdesignet til innflyttingsfesten og de rundt 40 fremmøtte koste seg med kake og kaffe. Det var folk fra kommunen, men også samarbeidspartnere fra ulike deler av næringslivet som deltok. Festen ble avsluttet med en Kahoot, som testet kunnskapen om ski-VM og VM-prosjektet. Og vi kan røpe at den var skremmende stor hos de fleste fremmøtte. Stemland var svært oppglødd etter festen.

– Dette var veldig artig. Det føles riktig å ha kontorer akkurat her. Vi kommer til å ha flere arrangement i tiden som kommer. Det ser vi fram til, sier hun.