Flere hundre barn har bakt VM-pepperkaker til jul

Publisert: 20. desember 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Her bakes det til jul med ski-VM sine spesialdesignede pepperkakeformer. Bilde av en liten gutt som baker.

Flere hundre barn deltok på VM-pepperkakebaking, og Christians 3D-printede VM-pepperkakeformer ble innslag på NRK Supernytt.

– Dette har vært en kjempeartig reise sammen med barnehagene, media og ikke minst gründeren bak pepperkakeformene, Christian. Han er et godt eksempel på en kreativ og dyktig ungdom, som griper mulighetene som dukker opp, sier kommunikasjonssjef i ski-VM, Ingvil Snøfugl.

WOW-faktor fra første sekund

Gründeren bak de stilige pepperkakeformene er Christian Hagerup fra Trondheim. Han har designet og 3D printet formene fra gutterommet. Oppfinneren har vært interessert i teknologi siden 6 års alderen og har designet alt fra skumle masker til kraner ved hjelp av avanserte dataprogrammer og en god porsjon kreativitet.

Se innslag på NRK supernytt – 3D printing av pepperkakeformer
Les saken i Nidaros – Gründeren Christian (13) først ute som sponsor av VM på Ski 2025

Baking av VM-pepperkaker på Granåsen barnehage med NRK til stede.

– Da han stakk innom med formene tenkte vi med en gang wow. Dette må vi gjøre noe ut av, dermed startet vi opp pepperkake-turneen på sparket i slutten av november, smiler Snøfugl.

Barnehagen i Granåsen fikk besøk av NRK

Rundt 20 barnehager deltok og flere hundre barn har brukt VM-pepperkakeformene da de likevel skulle bake pepperkaker til jul i barnehagen.

– Det var utrolig gøy å være med på dette. Pepperkakene ble kjempefine og det var veldig artig å ha NRK på besøk, sier enhetsleder for Granåsen barnehager, Anna Ingeborg Hegerberg.

Barnehagen ligger et steinkast unna VM-hoppbakkene, så både barna og de voksne følger utbyggingen i Granåsen tett.

– Vi gleder oss over ski-VM og VM-prosjektet. Det er veldig artig å følge det tett og vi håper på flere aktiviteter på veien mot VM, sier Hegerberg.

Christian Hagerup har designet pepperkakeformene til Ski-VM 2025.

Håper på nye muligheter neste pepperkakesesong

Gründeren Christian har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Først av NRK Midtnytt, senere fra NRK Supernytt og lokalavisa Nidaros. Han var også til stede da næringsnettverket til ski-VM Spor ble lansert og ble trukket fram som et godt eksempel på hvilke muligheter ski-VM kan skape. Han er overveldet over responsen og håper på flere muligheter framover.

Slik ser den fine VM-pepperkaken. Her kan dere se VM-hoppbakken i Granåsen i bakgrunnen.

Slik ser den fine VM-pepperkaken. Her kan dere se VM-hoppbakken i Granåsen i bakgrunnen.

 – Jeg synes VM-pepperkakeformene ble skikkelig fine og synes det er veldig gøy at så mange barn nå har brukt dem. Flere hundre barn – det er helt vilt, sier Christian Hagerup, som gleder seg til neste pepperkakebakesesong.

– Jeg håper vi kan skape noe sammen også neste år. Jeg liker ski-VM og VM-rosa kjempegodt, og håper enda flere barn kan bake med pepperkakeformene neste år, avslutter han. 

https://www.youtube.com/shorts/QyR3rxe3KnM

Nadia Ravlo (til høyre) og Synnøve Torp testet pepperkakeformene før vi lot barna prøve. Resultatet ble topp!