Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 50

Publisert: 16. desember 2022

Av: Ingvil Snøfugl

IMG_1110

Denne uken deltok over 270 deltakere på Scandic Nidelven for å høre om veien til 2025. Barnas Mini-VM braker løs i Granåsen i morgen lørdag, vi ser til Sverige for samarbeid – og vi har besøkt departementet.

☃️ Barnas Mini-VM i Granåsen. Barnas mini-VM braker løs lørdag 17. desember i Granåsen med flere hundre glade barn på startstreken mellom klokken 10.00 og 14.00. Arrangementet er gratis, og du kan til og med få lånt deg ski! Denne sesongen skal vi ta den trønderske suksessen ut i Norge. Barnas Mini-VM vil arrangeres hele 24 steder i hele Norge. Målet med prosjektet er å skape entusiasme og skiglede blant barn og unge, som igjen vil bidra til økt rekruttering til skisporten på vei mot og etter ski-VM 2025. Du kan lese mer hos Dagbladet eller høre Kristin på NRK radio.
Meld deg på for 17. desember i Granåsen!

🐾 Trøndersk næringsliv setter spor. På mandag fant over 270 deltakere veien til Scandic Nidelven for å høre om VM-nettverket Spor. Det er viktig at næringslivet får muligheten til å ta del og bruke Ski-VM og andre store mesterskap til det beste for egen virksomhet og regionen. I neste uke kommer vi med mer informasjon om påmelding.

🏢 Departementsbesøk. For Kultur- og likestillingsdepartementet presenterte vi, sammen med Trondheim kommune og Norges Skiforbund, ambisjonene våre, status på utbyggingen i Granåsen, frivillighet, kulturprogram, folkehelse, tiltak for økt rekruttering til skisporten og teknologi for bedre publikumsopplevelser. Hos helse- og omsorgsdepartementet var Ski-VM og Trondheim kommune og diskuterte folkehelse og frivillighet.

🇸🇪 Samarbeid med Sverige. Etter næringslivsmøtet om Spor så hadde vi flere møter med Ulrika og Sara fra Falun som skal arrangere Ski-VM i 2027. Vi snakket om samarbeid i flere ulike dimensjoner – mellom kommunene, mellom VM-selskapene og mellom VM-nettverkene. Vi har også hatt flere representater fra Umeå kommune på besøk, hvor de ville lære om vårt arbeid med bærekraft og samarbeid med kommunen. De fikk utfyllende presentasjoner fra VM, kommunen, og mat- og reiselivsnæringen. Selvsagt fikk de både lokalmat og befaring i VM-anlegget. Veldig hyggelig å samarbeide over landegrensene!

Ha en riktig god helg!


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.