Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 51 🎄🎅🏻

Publisert: 23. desember 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Email

Nå begynner julefreden å senke seg over vårt langstrakte land, så ser vi litt tilbake på hva som er gjort – og også framover på de som skal skje. Og så har vi i dag lagt ut hele seks nye lederstillinger som skal ansettes i fulltid. Til jul ønsker vi oss flere kollegaer på laget!

🤩 Seks nye stillinger. Har du lyst å bidra til å skape tidenes VM på ski? Du kan nå søke på stillingene økonomisjef/CFO, leder for HR, leder for bærekraft, leder for hospitality, leder for kultur og sermonier, og leder for transport og logistikk. Bli med på laget! Søknadene vil behandles løpende på nyåret. Søk nå.

2022. Men når tempoet nå dras ned, og vi gjør oss klare til å innta julematen, så tillater vi litt oss til et lite tilbakeblikk på et år som har vært preget av oppstart og utforsking. Så for å nevne noe;

 • Roadshow fra Bindal til Rindal der vi fikk innspill til strategien vår, og holdt digitalt åpent møte.
 • Utforsket mulighetsrommet på teknologi sammen med Atea
 • Gjennomført en VM Challenge der vi har invitert næringslivet inn med sine ideer.
 • Lansert logo inspirert av barn og unge. Tegnekonkurransen hadde hele 6500 barn som deltok, der vi fikk god hjelp av Ungt Entreprenørskap til å nå ut og BERRE designet logoen. Vi er utrolig stolte av resultatet!
 • Barnas Mini-VM legger ut på landsdekkende turné som skal gå over hele landet fra Alta i Nord til Vennesla i sør. Følg Live og Barnas Mini-VMs roadtrip på både Instagram, Facebook og TikTok!
 • Hatt seks studenter til sommerjobber, hvorav tre har fortsatt som deltidsstudenter utover høsten. Fått levert flere studentprosjekter fra NTNU med Eksperter i Team.
 • Utformet beskrivelser for alle funksjoner som skal levere inn til mesterskapet.
 • Samarbeid med VGS-skoler på markedsføring og medieproduksjon.
 • Hatt informasjonsmøte med over 250 ivrige frivillige – mer informasjon kommer når vi har fått definert hvilke frivillige vi trenger. Og vi trenger dere sterke og klare til første arrangement i world cup langrenn desember 2023!
 • NRK har tatt over rettighetene til å sende Ski-VM og produsere VM-sendingene. Det er vi utrolig glade for!
 • Flere hundre barn har bakt VM-pepperkaker. Christian Haagerup (13) 3D-printet formen, og kanskje blir pepperkakeformen det første offisielle VM-produktet?
 • Flyttet til Fylkeshuset sammen med Trondheim kommunen og gjengen som jobber med bærekraft, hvor det sitter mange fine og kompetente folk som er med på å skape et dynamisk miljø for oss.
 • Etablert et tett og godt samarbeid med Trondheim kommune, sammen med kommunens VM-koordinator Kjell-Inge Stellander, og også fått til gode samarbeid med Trøndelag fylkeskommune, Norges Skiforbund, NIF og idrettskretsene og ikke minst Sør- og Nord-Trøndelag Skikrets. Vi gleder oss til fortsettelsen sammen med alle gode krefter som sammen skal skape folkefest og ringvirkninger i 2025.
 • Over 250 deltakere på lanseringen av VM-nettverket Spor, i temamøtet som ble arrangert sammen med Coop og Scandic Nidelven.
 • Vi har rekruttert 10 sentral roller i sportsorganisasjonen, og har fått med oss en fabelaktig gjeng.
 • Og ikke minst gjennomført to FIS-inspeksjoner, der FIS etter siste inspeksjon i høst var godt fornøyd med framdriften i VM-prosjektet.

🚀 2023. Men det er jo framover ting skal skje. Når vi nå er på vei over i detaljplanleggingen, så kommer vi til å justere på organisasjonen som skal komme opp i fart. Åge kommer på nyåret – og de seks nye stillingene skal bekles. Og om bare under ett år til vi skal arrangere world cup i langrenn i Granåsen, og allerede denne våren må vi få testa VM-løypene. Ikke minst så åpner hoppbakken i månedsskiftet januar-februar. Så har vi selvsagt noen flere artige initiativ i ermet som vi vil avsløre når det begynner å materialisere seg.

🏃‍♂️ Folk i aktivitet til VM. På nyåret fortsetter vi med lansering av folkehelsekonseptet lørdag 14. januar i Trondheim spektrum. Hold av datoen!

🐾 Trøndersk næringsliv setter Spor. VM-nettverket Spor skal etablere en møteplass og en arena – bygget rundt VM på ski – som gjør at næringslivet kan samle krefter for å utgjøre en forskjell for regionen. Neste møte er planlagt i mars, og du kan allerede nå bli medlem av Spor.

🎄 Takk! Men før 2023 braker løs så er det tid for å nyte julehøytiden, og lade batteriene for det som kommer til å bli et vannvittig artig og hektisk 2023. Takk til alle dere som har bidratt og vil fortsatt å bidra inn i VM-arbeidet som skal føre til tidenes folkefest som skal huskes i generasjoner.

Vi ønsker alle dere alle en riktig god jul! 🎄🎅🏻


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.