Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 4 🚀

Publisert: 24. januar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Ordfører Rita Ottervik og Kristin

Det er avklart hvem som åpner hoppbakken, som bader seg i både flomlys og snø. 1000 mennesker var samlet til Barnas Mini-VM i Gjøvik. 172 søknader til stillingene vi har ute. Avfallsprosjekt i gang, og vi rakk også å være representert på NM på ski. Og enda litt til. Her er ukens VM-status!

Hopperne er klare. Pressen har lenge spekulert, men på fredag ble det endelig klart: Johann Andrè Forfang (27) og Eirin Kvandal (21) blir de to første til å hoppe i Granåsen. Dette ble avgjort etter en spennende trekning med ordfører Rita Ottervik og operativ leder Kristin Stemland i Granåsen sist fredag. Den offisielle åpningen av VM-bakken og de historiske hoppene skjer på ettermiddagen den 1. februar, og nå kan en se både snø i unnarennet og flomlys på det nye anlegget!

VM-stemning i Gjøvik sentrum. Barnas mini-VM fortsetter suksessen rundt om i Norge. Sist uke var vi i Storgata midt i Gjøvik sentrum der nesten 300 ivrige barn på startstreken samlet over 1000 mennesker. VM-sjefen Åge Skinstad var også til stede og heiet fram barna. Få dager etterpå var det dags for nok et Barnas mini-VM arrangement i Ongdal i Trøndelag. Til tross for at det kun er 40 elever på skolen i Ogndal, stod over 110 barn på startstreken. Artige løyper med humper og svinger lokket også nabobygdene til å komme på skirenn. De neste Barnas Mini-VM er 26. januar i Rennebu, 28. januar i Rissa og 1. februar på Ekne.
> Meld deg på Barnas Mini-VM og se alle datoene
Følg Live og gjengen i Barnas Mini-VM på Tiktok for nye sprell når de legger ut på sin roadtrip!

NM på ski. Åge tok også turen til NM på ski i Gjøvik forrige uke. Der møtte han både NM-vinnere som Harald Østberg Amundsen, skipresident Tove Moe Dyrhaug og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Men ikke minst, møtte han bredden i skimiljøet i Norge. Før NM brakte løs, stod VM-sjefen i spissen for næringslivskonferansen MedVind, hvor også Kristin stod på scenen for å fortelle de 150 konferansedeltakerne om siste nytt i VM-prosjektet.

AktiVM. Vi får mange gode innspill til aktiviteter, og påmeldingene strømmer på. Prosjektet jobber med å planlegge de første aktivitetene mer i detalj – mer info kommer snart på nettsidene. Meld deg på for å få informasjon rett i innboksen din!

172 søknader. Det er mange som vil bli med på VM-laget, og vi har fått inn mange gode kandidater. Nå begynner jobben med å finne de neste syv heltidsansatte som skal bli med på laget. Tempoet er høyt – så vi gleder oss til å få økt kapasiteten! Vi vil løpende starte praten med aktuelle kandidater.

Prosjekt Avfall. Vi har hatt oppstartsworkshop på prosjekt «avfall» sammen med Trondheim kommune. Her deltok folk fra Trondheim spektrum, RBK, Bocuse d’Or, Retura, Trondheim kommune og VM. Her ligger det store muligheter knyttet til bærekraftsmål 12 og 17. Vi skal definere et forprosjekt og hovedprosjekt for resirkulering, ombruk, gjenbruk, redusere matavfall – og hvordan store arrangement kan jobbe sammen for å løse en stor felles utfordring. Det var stort engasjement fra alle deltakerne i workshopen, og tydelig at det er et vi trenger å finne gode løsninger sammen på.

Internships og praksisplass. Kristin deltok på et arrangement i regi av Næringsforeningen, hvor vi fikk mulighet til å snakke med BI studenter om praksisplass og internships. Det var artig at så mange stakk innom for å slå av en prat. Vi har gode erfaringer med praksisplasser og internships, så om du eller noen du kjenner har lyst å søke praksisplass så er det mulig å sende inn en søknad.

Eksperter i Team. Vi har også i år tema i NTNU-faget Eksperter i Team og har prosjekter både i landsbyene for Idrett og teknologi, samt folkehelse.


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.