Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 5

Publisert: 31. januar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

AktiVM starter opp med aktiviteter – både Early Birds førstkommende fredag og familiedag på søndag. Hovedkomiteen har hatt første møte, bærekraftsarbeidet fortsetter sammen med næringslivet, kommunen, sporten og andre interessenter, studenter skal komme med ideer til nedtellingsur og i morgen åpner hoppbakken. Her er ukens VM-status!

AktiVM, Early Birds og Familiedag på Rønningen. AktiVM starter nå opp med aktivitetene og først ut er Early Birds på fredag kl. 06.30 på ni steder. Det er 30 minutter bevegelse – vi starter på samme sted, og løper, går eller gågger i 15 minutter før vi snur og kommer tilbake samtidig for en kopp kaffe. En herlig start på dagen. På søndag er det Kom deg ut dagen sammen med Trondhjems Turistforening fra klokken 12. Les mer om AktiVM.

Hovedkomiteen. Fire ganger i året skal Hovedkomiteen, ledet av skipresident Tove Moe Dyrhaug, møtes for å gi råd til VM-selskapets styret. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har takket ja til å delta i hovedkomiteen sammen med sporten, kommunen, skikretsen, forsvaret, politiet og næringslivet. På fredag var første møte i Skiforbundets lokaler, og bærekraft var et sentralt tema. Les mer om hovedkomiteens første møte.

Workshoper om bærekraft. Forrige uke hadde vi en serie workshoper sammen med blant annet kommunen, sporten og næringslivet som er sentrale for å forme bærekraftsstrategien vår. Å utvikle en bærekraftsstrategi krever samskaping med mange kloke hoder for å gi ulike perspektiver. Denne prosessen må fasiliteres slik at deltakerne mobiliseres best mulig. Med god hjelp fra både studenter fra Høyskolen i Molde og deltakere på United Cities Internship Program i Kristiansund  fikk vi både forberedt, gjennomført workshoper og bearbeidet alle innspillene.

Første hopp i Granåsen. I morgen åpner bakken, og det jobbes for å klargjøre bakkene!

Barnas Mini-VM. Reisen gjennom Norge fortsetter. Sist uke var det VM-stemning i Tydal, hvor arrangøren hadde laget en artig løype med rundkjøring, orgeltramp, slalomporter og baklengskjøring. Vi var også innom Rissa og et flott arrangement med Skauga IL. Det har vært mye vær og vind den siste tida, men Barnas mini-VM lar seg ikke stoppe av dette. Denne uka fortsetter turen til Ekne onsdag 1. februar og Rennebu torsdag 2. februar. Deretter blir det Sarposborg, Røyken, Skien, Vennesla, Jølster og Hellesylt utover i februar. Se hele programmet.

Nedtellingsur. Vi fortsetter samarbeidet med NTNU, denne gangen på nedtellingsur. Studenter skal bidra med ideer og skisser til hvordan nedtellingen til ski-VM skal foregå. Konkurransen heter VM-Challenge og er blitt veldig populær. Så langt har over 100 studenter og elever meldt seg på konkurransen. I løpet av våren håper vi at nedtellingsuret til ski-VM skal offentliggjøres.


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.