Nå skal studentene telle ned til ski-VM

Publisert: 27. januar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Studentene

Studenter fra NTNU skal bidra med ideer og skisser til hvordan nedtellingen til ski-VM 2025 skal foregå. I dag hadde vi kickoff for studentene på Gløshaugen.

Hvordan skal nedtellingen til ski-VM se ut? Skal det være et kunstnerisk monument, et digitalt konsept eller kan det gjøres på en helt annen måte? Denne kreative øvelsen har vi invitert elever og studenter til å hjelpe oss med. Navnet på designkonkurransen er VM-Challenge!

Spenningen må bygges opp

Det skal være veldig stort når det endelig står 0 dager igjen på nedtellingsuret. Det er en spenning man ønsker å bygge opp. Dette må gjenspeiles i utformingen, slik at man når et slags klimaks når nedtellingen er over, sier Gaute, som går industriell design ved NTNU.  

Studentene som ville bidra med designideer til Ski-VM sitt nedtellingsur, fikk kake.

I 1997 samlet ski-VM flere hundre tusen mennesker til en folkefest som ennå ikke har gått i glemmeboka. Hele regionen gikk sammen for å skape det som fortsatt står seg som et av de beste mesterskapene i nordiske grener gjennom tidene. I 2025 kommer skifesten tilbake, og denne gangen skal mesterskapet preges av folkefest og ikke minst bærekraft.

Les mer om VM-Challenge og nedtellingen til ski-VM 2025

Denne uka har ski-VM vært på besøk i en designklasse med 40-50 studenter og fortalt om VM-Challenge. Vi holdt også et åpent kickoff, hvor studentene kunne stille spørsmål og spise VM-kake. NTNU er veldig godt fornøyd med at studentene blir involvert i VM-forberedelsene:

Det er svært positivt at våre NTNU-studenter får være med på å gi et bidrag til folkefesten vi forventer under ski-VM i 2025 . Vi har kreative og dyktige studenter, som jeg er helt sikker på vil komme med gode og oppsiktsvekkende ideer til nedtellingsuret, sier førsteamanuensis i interaksjonsdesign ved NTNU, Ole Andreas Alsos.

Min erfaring er at studentene elsker oppgaver og oppdrag utenfra, og særlig når de vet at dette kanskje blir noe håndfast og synlig for publikum, tilføyer Ole Andreas Alsos.

Også ski-VM var fornøyd etter to dager i møte med studentene.

Det var spesielt artig at studentene var så vitebegjærlige. De stilte mange spørsmål om Granåsen som VM-anlegg, kunstnerisk utforming, muligheter for å kombinere en digital og fysisk nedtelling og mye, mye mer. Det virker som de fleste har lyst til å lage et kunstnerisk monument, noe som kan leve videre etter ski-VM, sier Ingvil Snøfugl fra ski-VM.

Motiverende med en konkurranse

Denne mistanken ble bekreftet i møte med studentene:

Jeg vil helst lage en fysisk installasjon, og så er det gøy med en konkurranse, som man kanskje kan vinne, smiler Gaute, som får støtte av Marte, som også går på industriell design ved NTNU:

Det er gøy at det kanskje blir noe av ideene våre. Det er inspirerende og spennende, sier hun.