VM-sjef med passion for skisporten

Publisert: 16. januar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Passion

Åge Skinstad har gjennomført sin første uke som VM-sjef, en jobb han tok på seg fordi han elsker skisporten.

– Jeg var aldri i tvil da de tok kontakt. Det er noe helt spesielt med mesterskap på hjemmebane. Jeg gleder meg virkelig til å ha 100 prosent fokus på VM-jobben framover, sier Åge Skinstad.

Den første uka til Åge Skinstad var innholdsrik. Den startet i München og møter med rettighetshaverne Infront, før han satte kursen til Trondheim. I trønderhovedstaden deltok han på Idrettspolitisk Vorspiel under Trøndelagsmøtet, møtte ansatte og media, før han satte kursen mot Oslo og møter med Skiforbundet og potensielle samarbeidspartnere.

NRK-reporter Jøte Toftaker filmet Åge Skinstad i Granåsen, da Eva Ingebrigtsen kom gående. Hun er et stort talent, som nå er tatt ut til junior-VM i Canada.

NRK-reporter Jøte Toftaker filmet Åge Skinstad i Granåsen, da Eva Ingebrigtsen kom gående. Hun er et stort talent, som nå er tatt ut til junior-VM i Canada.

Viktig å være der det skjer

– Det er artig å møte folk og være der det skjer. Det blir en viktig del av jobben min framover, om det er møter med idretten i Trøndelag eller mulige sponsorer i Oslo. Denne uka skal jeg på ski-NM på Gjøvik. Det blir veldig artig, siden det er på hjemmebane for meg, sier Skinstad. 

Han har hatt toppjobber både i idretten og næringslivet, og er kanskje mest kjent fra tiden som sportssjef i Skiforbundet og hans mangeårige rolle som ekspertkommentator på TV. Han er en typisk selgertype som kjenner og snakker med «alle», om det er mannen i gata eller idrettskjendisen i Granåsen.

– Da vi var i Granåsen og filmet med NRK Trøndelag, dukket Eva Ingebrigtsen opp. Hun har nettopp kvalifisert seg til junior-VM. Det var veldig artig å få en kort prat med henne, smiler Skinstad.

Se saken på NRK Midtnytt med VM-sjefen
Les saken om Skinstad i Dagbladet
Les også saken på NRK.no

Både Dagbladet, NRK og Adresseavisen var innom for å intervjue Åge Skinstad sist uke. Adresseavisen tok fine portrettbilder med Nidarosdomen i bakgrunnen.

Målet er et perfekt mesterskap for utøverne

På vei inn og ut av VM-stadion, slo han også av en prat med Maren Lundby og Anne Kjersti Kalvå. Den ene på vei til trening, mens den andre tilfeldigvis var ferdig.  

– Det er viktig å kjenne folkene og idretten godt i en slik jobb. Vår viktigste jobb er å skape et perfekt mesterskap for utøverne under konkurransene, men også rammen rundt med hotell, logistikk og kommunikasjon, sier han.

Folkefesten er han mindre bekymret for. Det samme gjelder selve gjennomføring av rennene.

– Jeg er helt sikker på at folk vil få med seg ski-VM. Alle husker mesterskapene på Lillehammer i 94, Trondheim i 97 og Oslo i 2011. Folkehavet, jubelen og gode norske idrettsprestasjoner. Vi skal skape den samme stemningen igjen. Det er jeg overbevist om, sier Skinstad.

Her tar Adresseavisen portrettbilder av Åge Skinstad.

Her tar Adresseavisen portrettbilder av Åge Skinstad.

Etter NM på Gjøvik, går turen til VM i Planica. Der skal både ham og teamet suge til seg lærdom.

Skieliten planlegger samlinger i Trondheim

– Planica blir viktig på mange måter. Vi skal lære hvordan de gjør ting, og så skal vi samtidig ta over stafettpinnen.  Etter femmila er over søndag 5. mars, rettes blikket mot Trondheim og Granåsen, sier han.

Skinstad har snakket med mange allerede, som ønsker å gjennomføre treningssamlinger og kanskje til og med flytte til Trondheim for å forberede seg til ski-VM i 2025.

– Den lokale interessen blant skiungdommen blir nok ikke mindre av at de møter Katharina Hennig og Federico Pellegrino i skiløypene i Granåsen. Vi har mye å se fram til, avslutter Skinstad.