AktiVM engasjerer hele Trøndelag

Publisert: 02. februar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

AktiVM_lansering

På fredag 3. februar braker AktiVM løs med relansering av populære EarlyBirds. Det blir også søndagstur til Rønningen, hvor hele familien kan kose seg med skileik, aking, natursti og kanskje kommer en maskot på besøk?

Endelig er vi i gang. Vi gleder oss masse til både EarlyBirds og søndagsturen, og dette er bare starten. Interessen er veldig stor og AktiVM kommer til å vokse i tida framover, sier prosjektleder for AktiVM, Hilde Martinsen.  

Martinsen representerer Bedriftsidretten Midt-Norge, som organiserer aktivitetene til AktiVM. Den første aktiviteten som starter allerede 3. februar er EarlyBirds, som handler om å møtes klokka 06:30 for å gå- eller løpe sammen. Alle beveger seg 15 minutter i en retning, før de snur og vender tilbake til utgangspunktet. Før man fortsetter dagen på jobb eller med andre aktiviteter, drikker man en kopp kaffe sammen.
Se video om AktiVM

 

EarlyBirds vil bli gjennomført fast første fredag i måneden framover. De plassene det helt sikkert blir EarlyBirds 3. februar er følgende: Trondheim, Heimdal, Steinkjer, Rindal, Bessaker, Oppdal, Høylandet, Råkvåg, Å og Midtre Gauldal.

EarlyBirds starter opp igjen og det vet vi veldig mange er glade for. Dette er en aktivitet for alle, så lenge man klarer å komme seg opp om morgenen, smiler Martinsen.

Allerede to dager etter relanseringen av EarlyBirds, starter en annen flott aktivitet opp. Søndagsturen arrangeres av Trondhjems turistforening og går enten fra Smistad eller Granåsen. Det store målet er Rønning, hvor det skjer mange aktiviteter for hele familien. Søndagsturen er også en del av «Kom deg ut dagen», som kanskje mange vet om.

1000 t-skjorter ble revet bort i forbindelse med lanseringen av AktiVM i Trondheim Spektrum. Alle foto: Ingvil Snøfugl

1000 t-skjorter ble revet bort i forbindelse med lanseringen av AktiVM i Trondheim Spektrum. Alle foto: Ingvil Snøfugl

Natursti for hele familien på Rønningen

Det blir natursti, utlån av akematter og akebrett, skileik, mulighet for grilling og besøk av maskot. Det legges opp til en koselig dag med familien på vakre Rønningen, smiler hun.

Også søndagsturen vil bli gjennomført første søndag i måneden og blir en fast aktivitet i AktiVM. Det gjelder å følge AktiVM på Facebook og Instagram for å holde seg orientert. Det er også mulig å sjekke nettsiden til Trondheim 2025 for å få informasjon om folkehelseprosjektet.

Pilot oppimot bedrifter

Til slutt vil vi nevne et pilotprosjekt oppimot bedrifter, hvor målet er mer aktivitet i arbeidshverdagen. AktiVM tilbyr ulike lavterskel aktiviteter som tar kort tid og som kan gjennomføres i arbeidstiden. Dette kan være trappeløp, enkle styrkeøvelser, gåter som kan løses i fellesskap og mye, mye mer.

Vi tester ut konseptet på seks ulike arbeidsplasser og så langt kan jeg si at aktivitetene har skapt engasjement og glede. Det er en god start, sier Martinsen.

Ønsker du å bidra?

Målet på sikt er å engasjere bedrifter til mer aktivitet i stort. Ikke bare i Trøndelag, men i hele Norge. Om dere har spørsmål eller ønsker å bidra på din hjemplass, er det bare å ta kontakt med prosjektleder Hilde Martinsen på telefon +47 920 84 475 eller epost Hilde.martinsen@bedriftsidretten.no