Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 6

Publisert: 06. februar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Det ble en hektisk VM-uke, med høy aktivitet og viktige framskritt. Høydepunktet var definitivt da hoppbakken ble åpnet i perfekte rammer. I tillegg så kjørte AktiVM i gang med Early Birds og aktivitetsløype, Barnas Mini-VM fortsetter ferden gjennom Norge – og det ble holdt bærekraftsworkshop med 40-50 deltakere fra næringslivet. Her er ukas VM-status!

(Foto hovedbildet over: Ole Martin Wold)

Hoppbakken åpnet. Perfekte forhold, prikkfri gjennomføring, fantastisk rammer og flotte hopp. Ordfører Rita Ottervik var tydelig stolt og glad for å endelig se hoppbakken åpne, som første steg i gjenåpningen av hverdagsanlegget i Granåsen. Nå er jo hoppgjengen særdeles rutinert, men likevel var onsdagen en milepæl også som første sportsarrangement i VM-selskapets regi. Det var nydelige forhold og rammer for en fantastisk åpning av et anlegg som kommer til å skape mye aktivitet i regionen framover. Se de første hoppene på nrk.no her eller på Facebook-sidene våre.

Bærekraftsworkshop. Men det var jo imidlertid ikke det eneste som skjedde på onsdagen. På morgenen var det en bærekraftsworkshop med 40-50 deltakere som ga sine innspill og råd til bærekraftsstrategien – både kommune, idretten, næringslivet, byen, regionen og landet var representert. Slike workshopper med meningsbrytning på tvers av ulike grupper driver arbeidet framover, og er et sentralt virkemiddel for å realisere, konkretisere og få legitimitet til Ski-VMs bærekraftsvisjon. Ikke minst kartlegger den hvordan vi må jobbe for å skape tidenes mest bærekraftige mesterskap. Og det er viktig for skisporten også.

10 dager med bærekraft. Vi ønsker å gå fra ord til handling med konseptet som har arbeidstittel “10 dager med bærekraft”. For å lykkes med visjonen på bærekraft trenger vi regionen – og landets – næringsliv med på laget. Spor blir plattformen vi skal fortelle om muligheter, utfordringer og behov, og legge til rette for at næringslivet kan ta del i arbeidet. Det er bare sammen vi kan realisere om å skape tidenes mest bærekraftige mesterskap.

Early Birds er tilbake! AktiVM startet opp med to flotte aktiviteter sist uke. Grytidlig fredag morgen møttes flere titalls personer rundt om i Trøndelag for å gå og jogge sammen. EarlyBird er tilbake i Trondheim, Heimdal, Steinkjer, Rindal, Bessaker, Oppdal, Høylandet, Råkvåg, Å og Midtre Gauldal. Første fredag hver måned starter vi med 30 minutter fysisk aktivitet etterfulgt av en god og varm kopp kaffe. Deretter kan vi ta fatt på arbeidsdagen. Neste superstart på dagen med EarlyBird blir 3. mars. Meld deg på AktiVM og få vite først om kommende aktiviteter!

AktiVM og Kom deg ut!-dagen. Sammen med Trondhjems Turistforening arrangerte AktiVM en aktivitetsløype fra Granåsen opp til Rønningen. Det jobbes også med flere aktiviteter fra AktiVM, blant annet et aktivitetsopplegg for bedrifter. Mye spennende på gang hos AktiVM – følg AktiVM på Instagram og Facebook!

Barnas Mini-VM. Under Holmenkollen-helga i Oslo 11. og 12. mars blir det en skikkelig VM-fest for barn, og planleggingen er allerede i gang. Så om du bor i Oslo – hold av datoen for en skikkelig familiedag med skifest! På Ekne – der det knapt finnes snø – klarte Ekne IL å skape skifest for nesten 200 barn. Som Tomas Northug sa til iLevanger; – Dette er fasit for å skape økt rekruttering! Og på en liten bygd i Fosen med 30 elever stilte 45 barn til start. Ikke engang heftige vindkast på 20 m/s stoppet Fosnafolket! Og på Rennebu deltok over 100 barn. I dag arrangeres Barnas Mini-VM på Harehjellhytta i Sarpsborg av Trøsken IL, før ferden går videre til Røyken 7. februar, Skien 8. februar, Vennesla 9. februar, Jølster 11. februar og Hellesylt 14. februar. Følg turneen til Barnas mini-VM på Facebook


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.