Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 7

Publisert: 14. februar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

VM i Planica nærmer seg med stormskritt, det jobbes med rekruttering, studenter bidrar både på kommunikasjon, frivillighet og bærekraft, Barnas Mini-VM fortsetter rundereisen – og AktiVM er på vei ut av startblokken. Her er ukens VM-status!

VM i Planica. Om snaut halvannen uke braker Ski-VM i Planica løs. VM-organisasjonen, kommunen og samarbeidspartnere skal nedover, inndelt i tre puljer á fem dager. Første pulje vil følge arrangøren tett i oppstarten – det er som regel da det koker mest, og det er mest å lære; når ting ikke er helt på plass, men bare må fikses. Andre pulje vil følge arrangørenes opplegg for erfaringsoverføring, mens tredje og siste pulje er den offisielle delegasjonen som vil ta over stafettpinnen til VM i Trondheim.

Barnas Mini-VM. Forrige uke var det Barnas Mini-VM nesten hver dag hele uken. I dag braker det løs i Hellesylt før det blir en liten pause fram til 2. mars. Da starter vi opp igjen i Alta, før det blir skifest for barn i Stokkmarknes, Grong, Dalsbygda, Holmenkollen og med et punkt som settes i Knyken og på Jervskogen i midten av mars.

Rekruttering. Ski-VM jobber med å rekruttere syv nye viktige stillinger, og satser på å få på plass de viktigste så snart som mulig. Økonomisjef og HR-sjef er prioritert høyt, og intervjuene fortsetter videre de neste ukene.

Studenter og VM. En viktig kraft inn i ski-VM er studenter, og de tilfører både kapasitet og kompetanse. Vi har blant annet syv grupper på NTNU-studiet Eksperter i Team som jobber med ulike problemstillinger knyttet til Ski-VM. I tillegg har vi publisert en sak om Fiona og Shimana fra Sports Management studiet ved Høgskolen i Molde er i praksisplass hos oss. De jobber med kommunikasjon, bærekraft, mangfold og frivillighet som en del av VM-organiasjonen. Hvis du eller noen du kjenner kan tenke seg praksisplass i VM så kan du sende inn en søknad.

Bærekraftsstrategi. Ski-VM har sammen med United Cities hatt åtte bærekraftsstudenter engasjert i arbeidet med bærekraftsstrategien, og de har brukt to dager sammen med oss for å utvikle, konkretisere og systematisere blant annet bærekraftsløftene til Ski-VM. Det har vært gjort en utrolig bra jobb, og vi gleder oss til å kunne ferdigstille strategiarbeidet snart.

Hovedlandsrennets næringslivstreff. På tirsdag i forrige uke besøkte Åge Skinstad, Patrik Jemteborn og Haakon Jensen Hovedlandsrennets næringslivstreff i Meråker og Levanger. Det ble gitt en status på VM-arbeidet så langt og ikke minst ble Spor presentert. Vi fikk en tydelig tilbakemelding på å skape et arrangement som involverer hele regionen (les mer på t-a.no), og vi tror Spor sammen med næringsforeningene i regionen vil være en bra måte å involvere næringslivet på.

AktiVM. Arbeidet med folkehelse og ABC hodebra er i god framdrift. Det er startet med både Early Birds første fredag hver måned, Søndagsturen første søndag hver måned, og en pilot mot bedrifter. AktiVM rulles også ut mot bedrifter Les mer om AktiVM – og om du ikke er påmeldt så kan du melde deg på AktiVM nå.


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.