– Jeg har følt meg litt uslåelig

Publisert: 05. mars 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Riiber

Jarl Magnus Riiber svevde høyere enn alle, satte bakkerekord og regelrett lekte med konkurrentene i langrennsløypa da han tok sitt fjerde VM-gull i Planica.

Allerede som 25-åring er han tidenes mestvinnende i kombinert-VM. Trondheim 2025 møtte Riiber etter pressekonferansen. Han smilte fra øre til øre.

Jeg har drømt om dette. Det er vanskelig å få til. Så det å stå her nå og ha gjort det, er en utrolig følelse, sier Jarl Magnus Riiber.

Jarl Magnus Riiber jubler etter glimrende hopping under ski-VM i Planica. Foto: NTB

Jarl Magnus Riiber jubler etter glimrende hopping under ski-VM i Planica. Foto: NTB

Den beste følelsen i livet

Han har vært overlegen under hele ski-VM. 25-åringen svevde så høyt i hoppbakken, at han omtalte det selv som «skiflygning». Han landet på 147 meter og avgjorde nærmest konkurransen før langrennet.

Det er det beste hoppet jeg har opplevd noensinne. Det var ti meter over bakkestørrelsen, men jeg hadde god balanse i landingen. Å fly slik, er den beste følelsen i livet, forteller han.

– Hvordan var det å gå langrennet?

Det ble en fin terskel-økt de første tre rundene. På den siste runden, fikk jeg tid til å se meg litt rundt og hilse på foreldre og venner ved løypa. Jeg tok også en kort pause i den siste bakken. Det var en fin følelse, sier han.

https://www.youtube.com/watch?v=j60J0dtspZQ

Kombinertstjernen har hatt en trøblete sesong før Planica-VM. Han har slitt med sykdom og måtte stå over mange konkurranser. I tillegg opplevde han at begge besteforeldrene gikk bort rett før mesterskapet. Når han ser tilbake, har all motgangen hjulpet ham med å senke skuldrene.

Ga full gass og ofret alt

Fokuset mitt var ganske fint på vei inn til mesterskapet. Jeg har hatt en dårlig sesong, så det var på mange måter ingenting å tape på å gi full gass og ofre alt for å prøve å gjøre det bra her, sier 25-åringen.

Allerede etter den første konkurransen i hoppbakken, har selvtilliten til stjernen vært på topp.

Jeg har følt meg litt uslåelig. Det er en deilig følelse, innrømmer han med et smil.

Jarl Magnus Riiber med gullmedaljen rundt halsen på medaljeseremonien i Kranjska Gora. Foto: Heiko Junge / NTB

Jarl Magnus Riiber med gullmedaljen rundt halsen på medaljeseremonien i Kranjska Gora. Foto: Heiko Junge / NTB

Han har tatt fire gull av fire mulige i Planica og Norge gjorde rent bord med fem gull totalt for kvinner og menn. Jens Lurås Oftebro tok sølvet foran Johannes Lamparter under dagens VM-konkurranse. Nå er Riiber oppe i åtte VM-gull i karrieren, men har ikke tenkt å gi seg. Neste store mål er VM i trønderhovedstaden.

Liker bakkene i Trondheim

Nå har vi to ekstra friplasser. Det er deilig å vite at man har billetten allerede. De nye bakkene er ganske like de i Planica, veldig moderne, så det passer meg godt. Jeg ser veldig fram til mesterskapet, sier han.

– Vil du nå flytte til Trondheim?

– Jeg har alltid kost med i idrettsanleggene i Trondheim. Vi vil nok ha veldig mange samlinger i Trondheim framover. Jeg kommer nok ikke til å flytte dit, men trene ekstremt mye der, sier Riiber.