Granåsen tilbake i RAW AIR

Publisert: 15. april 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Maren Lundby smilte bredt under det historiske skiflygingsrennet i Vikersund i vinter. Til neste sesong kommer hun til Granåsen. 
Foto: NTB

Maren Lundby smilte bredt under det historiske skiflygingsrennet i Vikersund i vinter. Til neste sesong kommer hun og hele hoppeliten til Granåsen. I terminlisteforslaget for neste sesongen er det planlagt to renn i VM-bakken, samt flere skiflygingsrenn for kvinner.

For nå ser det ut til å være slutt på at det bare er gutta som får hoppe skiflyging. I forslaget for neste sesong står det oppført to renn for både menn og kvinner i Vikersund. I tillegg har Oberstdorf søkt om skiflygingsrenn for kvinner. Dette er endringer det norske hopplandslaget har kjempet for over mange år og sportsjefen smiler bredt når han får spørsmål om neste års terminlisteforslag fra Skiforbundet:

– Tidenes beste hoppkalender

– Dette kan bli historisk igjen. Kommende sesong blir trolig tidenes beste hoppkalender. Den er full av høydepunkter. Vi ser mye spennende utvikling i forhold til hoppkalenderne, spesielt for kvinnene, og tror det som skjer nå vil kunne skape muligheter for å utvikle sporten vår i en enda mer positiv retning, sier sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen.

Les også om fluorfritt ski-VM

Johann André Forfang var første hopper i de nye bakkene i Granåsen 1. februar 2023. I mars neste år braker det løs med RAW AIR. Foto: Ole Martin Wold

Johann André Forfang var første hopper i de nye bakkene i Granåsen 1. februar 2023. I mars neste år braker det løs med RAW AIR. Foto: Ole Martin Wold

De siste dagene har det vært FIS-møter i Zürich for å oppsummere inneværende hoppsesong og planlegge sesongen 2023/2024. I vinter ble det arrangert tidenes første FIS-renn for kvinner i skiflyging i Vikersund, men for kommende sesong kan rennene få World Cup-status. Oberstdorf har i tillegg søkt om World Cup-renn i skiflyging for kvinner. Dette er endringer hopplegenden Maren Lundby liker godt.

Lundby ønsker å fly i flere bakker

– Det er viktig at det søkes om World Cup-status. Det fortjener vi. Det er bra at det er flere nasjoner som melder seg på. Oberstdorf virker som en «kul» bakke, og det ga mersmak etter Vikersund. Vi ønsker å få fly i flere bakker, smiler Maren Lundby.

RAW AIR starter tradisjonelt opp i Holmenkollen, fortsetter i Trondheim og avsluttes i Vikersund med skiflyging. Det blir trolig RAW AIR-renn i begge VM-bakkene i Granåsen for både kvinnene og mennene.

Lillehammer ligger inne med World Cup-åpning for kvinnene første helga i desember.

Det vil trolig komme endringer på terminlista kommende sesong, og mye avgjøres under kalenderkonferansen til FIS i kroatiske Dubrovnik første uka i mai. I etterkant av kalenderkonferansen skal terminlistene og alle forslag endelig godkjennes av styret i FIS under styremøtet 24. mai.

Les også om den kommende folkefesten i Granåsen

RAW AIR 2024 (Utkast):
Kvinner og menn:
9. mars: Holmenkollen, HS134, individuelt
10. mars: Holmenkollen, HS134, individuelt
12. mars: Granåsen, individuelt
13. mars: Granåsen, individuelt
16. mars: Vikersund, HS240, individuelt
17. mars: Vikersund, HS240, individuelt