God stemning og skryt etter FIS-møte

Publisert: 11. mai 2023

Av: Ingvil Snøfugl

343178608_617343186982270_2387811513422424717_n

Det internasjonale skiforbundet (FIS) med Sandra Spitz i spissen, er veldig godt fornøyd med planleggingsarbeidet til VM-selskapet. Arrangementssjefen er spesielt imponert over en ting.

Den tre timer lange inspeksjonen av Granåsen-anlegget er ferdig. Tidligere på dagen har VM-selskapet i detalj lagt frem sine planer for mesterskapet i 2025. Dette være seg alt fra utforming av VM-løypene, publikumsflyt, transport, frivilligrekruttering, markedsføring, økonomi og media. Om få minutter er det klart for oppsummering av koordineringsmøtet med FIS. Sandra Spitz småprater med VM-sjef Åge Skinstad og arrangementssjef i Skiforbundet Terje Lund. Hun er tydelig fornøyd og spesielt imponert over en ting:

– Hvordan dere har satt opp laget. Hvert enkelt har funnet sin plass og dere jobber godt som et team. Vi kan føle lagånden og det er et godt grunnlag for å få ting til å fungere fram mot mesterskapet, sier Sandra Spitz, arrangementssjef i FIS.

Luftig og fin hoppbakke i Granåsen

På onsdag fikk gjestene tilbud om å være med til topps i hoppbakkene. Det var en flott, men litt luftig opplevelse for mange.

Spitz påpeker at det er masse arbeid som gjenstår fram mot mesterskapet som arrangeres i Granåsen i perioden 26. februar til 9. mars 2025, men at hun ikke er i tvil om at resultatet vil bli bra.

– Jeg er veldig godt fornøyd med arbeidet som er gjort. Det er fortsatt en lang vei å gå til 2025. Men jeg er overbevist om at laget vi har nå, vil gjøre en bra jobb. Først frem mot testarrangementene neste sesong og videre tar med seg disse erfaringene fram mot mesterskapet, sier hun.  

Med testarrangement mener Sandra Spitz verdenscup/prøve-VM neste sesong. VM-selskapet vil arrangere både verdenscup i langrenn i desember, kombinertverdenscup i mars og Raw Air i mars. Terje Lund støtter Spitz i at VM-selskapet gjør en bra jobb og er samtidig glad for at det er mange arrangement i Granåsen til neste sesong. Dette betyr verdifull læring for organisasjonen i Trondheim.

Torsdag ble inspeksjonen gjennomført og detaljer ved anlegget studert og diskutert. Her ser dere gjengen på langrennsstadion.

– Kanskje det viktigste med slike møter, er at vi presenterer mulige løsninger og deretter diskuterer med alle samarbeidspartnerne. Det har vi gjort på en veldig god måte denne gangen, sier Terje Lund.

Åge Skinstad lytter fornøyd til hva Sandra og Terje sier, og innrømmer at han har en god magefølelse etter årets viktigste møte.

– Jeg er veldig stolt over hvordan teamet presterer, hjelper hverandre og gir rom for ekspertisen til hver enkelt. Jeg blir også enda litt mer stolt når jeg hører tilbakemeldingene fra Skiforbundet og FIS. Det blir veldig mye arbeid de neste 22 månedene. Men det er enklere å motivere laget for hard jobbing, når vi får så positive tilbakemeldinger, sier Skinstad.

VM-komiteen og FIS på befaring i Granåsen. Bildet viser folkene foran snølageret i Granåsen.

Under befaringen var delegasjonen innom snølageret i Granåsen.

Sist FIS var på besøk, var utbyggingen langt fra ferdig. Nå er den i sluttfasen og Sandra Spitz liker det hun har fått sett de siste to dagene.

– Jeg synes Granåsen-anlegget er blitt veldig, veldig fint, spesielt hoppbakkene. Dere har investert for fremtiden, avslutter Spitz.