Ønsker du å være frivillig for ski-VM?

Publisert: 22. mai 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Granasen_Folkefest

Alle som har et brennende ønske om å bidra som frivillig under verdenscuprennene til vinteren og ikke minst under ski-VM 2025, vil ha stor nytte av å lese denne saken.  

Vi er strålende fornøyde med at hele 750 personer har registrert seg som frivillig i våre systemer. Nå er vi i ferd med å forbedre dagens registreringsløsning, for å ta imot enda flere frivillige på veien mot ski-VM 2025. Når denne løsningen er klar, må alle registrere seg på nytt.

Ny registreringsløsning

– I den nye løsningen kan alle velge hvilke arbeidsoppgaver de helst vil ha under gjennomføringen av mesterskapet. Dermed får vi god struktur og kan legge en helhetlig plan for å bygge teamet, sier leder for HR og frivillige, Nina Brå.

Bildet viser VM-sjefen sammen med Nina og Truls i VM-komiteen foran Vikersund-bakken.

Nina Brå er frivillighetssjef for ski-VM 2025. Hun gleder seg veldig til å møte alle frivillige for mesterskapet. Her er hun på studietur i Vikersund under Raw Air sammen med VM-sjef Åge Skinstad og leder for hospitality Truls Torvik (th).

Alle frivillige vil få nødvendig opplæring gjennom Granåsen Academy for å være rustet til å prestere på topp. Det vil bli flere samlinger på vei til ski-VM og det blir også mulig å melde seg som frivillig til verdenscuparrangementet i langrenn i desember 2023 og verdenscup kombinert og RAW AIR (hopp), som begge arrangeres i mars 2024.

– Vi håper at den nye løsningen er klar til bruk etter sommerferien og da er det bare tida og veien fram mot de første verdenscuprennene braker løs. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Brå.

Bildet viser mange folk på frivilligtreff ved Strinda Skole

Det er mange som ønsker å være frivillig for ski-VM. Dette bildet er fra et frivilligtreff ved Strinda skole sist sommer.

– Gøy å være frivillig

Hun er veldig opptatt av at det skal være gøy å være frivillig for ski-VM og at engasjementet skal være en prosess for både læring, samarbeid og sosialt samvær.

– Alle frivillige får tilbud om en attest etter ski-VM, hvor det står hvilke arbeidsoppgaver, kurs og aktiviteter hver enkelt har gjennomført på veien til og under mesterskapet, sier frivilligsjefen.

Hun forteller også at alle frivillige vil samles for en felles feiring, hvor de får mulighet til å mimre og ha det gøy sammen.

 Vi gleder oss veldig til å starte jobbingen sammen med alle dere som ønsker å bidra til tidenes mest bærekraftige ski-VM og folkefest i Granåsen. Sammen vil vi få minner for livet og lære masse om store internasjonale idrettsarrangement, avslutter Nina Brå.