To VM-nettverk inngår samarbeid

Publisert: 31. mai 2023

Av: Ingvil Snøfugl

1685691003175

Beyong Skiing og Spor ønsker å skape forretningsmuligheter på tvers av landegrensene. Dette gjør de gjennom å åpne hverandres nettverk.  

– Min ambisjon er at Spor skal leve videre etter ski-VM i Trondheim. Gjennom samarbeidet med Beyond Skiing, får medlemmene våre på mange måter to VM for prisen av ett, sier leder for Spor, Patrik Jemteborn.

Han begynte å jobbe for ski-VM 2025 sitt næringsnettverk i mars. I mai var det salgsstart og i løpet av få uker har 80 bedrifter meldt sin interesse. Så langt har flere signert avtaler og nå får medlemmene tilbud om en ekstra dimensjon. Nemlig nær kontakt med medlemmene i det mer etablerte nettverket, Beyong Skiing.

Vil sette ny standard

– Vi kan dele kunnskap og kompetanse rundt både bærekraft, arrangement, moderne sponsorsamarbeid og leverandører. Jeg er helt overbevist om at dette samarbeidet vil sette en ny standard for hvordan et nettverk kan fungere, sier Jemteborn.

Det er mer enn 13 år siden Falun initierte VM-nettverket Beyond Skiing for å styrke sitt kandidatur til ski-VM 2015. Nettverket fikk mye av æren for suksessen til Falun 2015 både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Nå er de i gang med jobbingen fram mot et nytt VM i nordiske grener i 2027, kun to år etter mesterskapet i Trondheim. De er meget godt fornøyde med at nettverkene allerede har en god dialog og et tett samarbeid.

Leder i Spor Patrik Jemteborn og prosjektleder i Trondheim kommune Kjell Stellander var i Falun på studietur under verdenscupen sist vinter. Her lærte de om alt fra avfallshåndtering, arrangementstekniske ting, til markedsføring og ble kjent med VM-nettverket Beyond Skiing.

– Planen er at våre medlemmer skal delta i nettverksmøter i Trondheim og Spor-medlemmene skal komme på besøk hos oss. Vi kan sammen dele erfaringer om store arrangement og diskutere forretningsmuligheter på tvers av landegrensene. Dette er noe vi har stor tro på og ser veldig fram til, sier Janne Svedin i Beyond Skiing.

De har begge stor respekt for avstanden mellom de to plassene, og mener mye av dialogen kan foregå digitalt.

Trenger bredt engasjement

– Å ha en felles digital partnerplattform for idretten over to land er banebrytende og noe vi absolutt tror vi kan få til, sier Jemteborn.

Samarbeidet mellom de to nettverksorganisasjonene har allerede startet. Spor var til stede på verdenscuprennene i Falun sist vinter og ledelsen i Beyond Skiing var i Trondheim både i forbindelse med Spor kickoffet i desember og FIS-møtene i mai.

– Vi trenger et bredt og stort engasjement for å skape folkefest. Spor og Beyond Skiing vil være viktige suksessfaktorer inn i dette arbeidet, avslutter Patrik Jemteborn.