For et engasjement og stemning

Publisert: 29. juni 2023

Av: Ingvil Snøfugl

infomøte

Hele 350 ski-VM entusiaster deltok på det åpne informasjonsmøtet på Scandic Lerkendal nylig. Det kom folk fra hele landet som vil oppleve VM-stemningen igjen.

Mange av de fremmøtte har tidligere deltatt på Oslo-VM i 2011 og Trondheim-VM i 1997, og vet hvordan det føles: Det handler om fellesskap, fantastiske idrettsøyeblikk, dugnadsånd og spenning. Noen har allerede campingbilen klar og vet hva de ønsker å bidra med. Andre vil bare være med, og er ikke så nøye på hva de får som oppgaver. Det var også idrettsklubber på møtet, som gjerne vil engasjere sine folk. I tillegg til media, som følger VM-prosjektet tett og som fikk oppleve den store entusiasmen og interessen for Ski-VM 2025. VM-sjef Åge Skinstad er veldig godt fornøyd med oppmøtet og engasjementet på møtet.

Les presentasjonen fra møtet

– Det var veldig artig at så mange møtte opp. Denne gangen valgte vi å legge møtet til Trondheim. Neste gang blir det en annen plass i Trøndelag. Veldig mange ønsker å være med på folkefesten og det er veldig positivt. Vi trenger å rekruttere 2500 frivillige, så vi er avhengig av at folk snakker varmt om prosjektet og har lyst til å bidra, sier Skinstad.

De fremmøtte fikk vite om våre planer for billettsalg, transport, bærekraft, økonomi, sportsarrangementet, medaljeseremoniene, markedsføringen og ikke minst vertskapsrollen for de flere tusen besøkende som VM-selskapet har ansvar for. Det kommer over 1000 journalister og mediefolk. Det kommer store delegasjer fra Det internasjonale skiforbundet, utøvere fra 65 nasjoner og et stort støtteapparat av smørere, trenere og skitestere. Alle skal tas godt vare på og oppleve sitt beste mesterskap noensinne.

Lista ligger høyt for mesterskapet, som har som ambisjon å bli tidenes mest bærekraftige ski-VM. Vi gleder oss til fortsettelsen sammen med alle våre samarbeidspartnere og alle dere frivillige – som er selve hjertet i VM-organisasjonen.