Stjernene skryter av VM-anlegget: – Trondheim er et skimekka

Publisert: 20. august 2023

Av: Ingvil Snøfugl

FotoKnoff-Amanda-Sotberg-MINDRE_2

Maja Dahlqvist er overveldet over kvaliteten på VM-løypene og helårsanlegget i Granåsen. Hun kaller Trondheim det nye skimekka.

De nye rulleskiløypene i Granåsen ble ferdigstilt rett før Toppidrettsveka og har imponert mange av verdensstjernene.
– Det er helt utrolig hvilke løyper dere har fått her. Jeg er virkelig imponert. Dette er et skimekka. Absolutt, sier Maja Dahlqvist.

Maja Dahlqvist imponerte under Toppidrettsveka i VM-løypene og trives så godt i Trondheim at hun vurdere å trene mer her i tiden framover. Foto: Ski-VM 2025

Hele verdenseliten har vært samlet i Trøndelag denne uka i forbindelse med Toppidrettsveka. Første konkurranse ble gjennomført på Hitra, deretter Aure, før rulleskisirkuset ble avsluttet med to dager i VM-anlegget Granåsen.

– Verdensklasse på løypene

– Det er verdensklasse på denne rulleskiløypen. Jeg har ikke vært bort i noe som er bedre. Det er stas at dette er hjemmebanen min, sier Astrid Øyre Slind, som slo knockout på konkurrentene på langløpet på Hitra sist onsdag.

Også verdens største langrennsstjerne er imponert over VM-løypene. Johannes Høsflot Klæbo har nærmest vokst opp i anlegget, fulgt prosessen over flere år og er stolt og glad.

Les også: Slik blir prøve-VM i desember 

Johannes Høsflot Klæbo vant begge løpene i Granåsen under Toppidrettsveka og smilte bredt etterpå. Han synes VM-anlegget har verdensklasse. Foto: Ski-VM 2025

– Det er ingenting som kan måle seg mot Granåsen. Det er verdensklassenivå på anlegget. Jeg kan ikke helt skjønne hva som kan matche dette. Når alt bli ferdig, er det ingen grunn til å trene andre plasser enn her, smiler Klæbo, som vant begge løpene i Granåsen etter spurtoppgjør og vant Toppidrettsveka sammenlagt.

Les også: Verdensstjerne går rulleskirenn for første gang

Tiril imponerte på sin nye “hjemmebane”

Sammenlagtseier ble det også på Tiril Udnes Weng, etter et imponerende finaleløp på lørdag. Mulig treningen i VM-anlegget har hjulpet fjorårets verdenscupvinner. For hun og søsteren Lotta flyttet i vår til Trondheim for å perfeksjonere treningen i VM-løypene.

Tiril Udnes Weng har flyttet til Trondheim for å trene i VM-anlegget. I helga ble de nye VM-løypene testet for første gang og hun vant finalen i Toppidrettsveka. FotoKnoff

– Det ble litt lureløp i dag og det kan det fort bli i VM også. Det var gøy å få testet avslutningsegenskapene litt, sier Tiril Udnes Weng.

– Hva tenker du om VM-løypene?

– Jeg liker løypene. Det er en tøff løype, samtidig får man hentet seg inn litt i nedoverbakkene. Det passer meg veldig bra, smiler hun.

Flere av landslagene har hatt samlinger her. En av dem er Ivo Niskanen. Han synes anlegget er fint, men synes løypene kunne vært litt hardere.

– Jeg skulle ønske bakkene var litt lengre og brattere. Det hadde passet meg bra, sier Niskanen.

Sprinteren Dahlqvist har vært veldig sterk under Toppidrettsveka og i VM-løypene. Hun tok en overraskende seier i konkurranse med sterke distanseløpere som Astrid Øyre Slind og Anne Kjersti Kalvå på 15 kilometer skiathlon på fredag og vant også mer oppskriftsmessig sprinten på Aure dagen før. Nå har hun fått masse inspirasjon i det videre arbeidet mot det store målet ski-VM i Trondheim i 2025.

– Løypene passer meg veldig godt. Er jeg med til oppløpet, så tror jeg det går veldig bra. Det som er litt utfordrende for meg, er de harde bakkene, sier hun.

Andrew Musgrave har gjort trønder av seg og elsker VM-anlegget. Han ser fram til å oppleve VM-brølet om halvannet år under ski-VM i Trondheim.

Fikk smake på VM-stemning

Den britiske langrennsløperen Andrew Musgrave har også gjort trønder av seg. Han kan ikke skryte nok av Granåsen og skimiljøet i Trondheim.

–  Dette er verdens beste rulleskiløype. Det er rått å gå her. Granåsen er hjemmebane for meg, sier Musgrave engasjert.

– Hvordan blir det å gå VM i Granåsen?

– Løypene er fantastiske. Du kan ta den gode stemningen som var i dag og gange med 100, så har du stemningen det kommer til å bli under ski-VM. Jeg gleder meg helt skinnsykt til å gå, sier han.