Hva skal maskoten hete? Send inn ditt forslag

Publisert: 18. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Her ser du ei jente som har skrevet sitt navneforslag på en lapp.

VM-maskoten mangler navn og du kan være med å bestemme hva den skal hete.

VM-maskoten ble lansert med et stort familieshow på torget i Trondheim lørdag 16. september. Flere hundre voksne og barn møtte opp for å møte VM-maskoten og danse VM-dansen. Maskoten representerer sentrale verdier for det som skal bli tidenes mest bærekraftige verdensmesterskap på ski. Den er en kombinasjon av snømann og fugl, med fargerike fjær som symboliserer FNs bærekraftmål.

Det var masse publikum og stor stemning da VM-maskoten hadde verdenspremiere på torget i Trondheim. Foto: Berre

Nadia Sofie Kronborg Blomsø (16) tegnet den fargerike fuglen som inspirerte VM-maskoten. Foran flere hundre fremmøtte i pøsregnet på torget, fortalte hun hva hun tenkte på da hun i fjor tegnet den fargerike fuglen. Hun var en av 6500 barn som deltok i ski-VM sin tegnekonkurranse.

Send inn ditt navneforslag digitalt

Nå drar VM-selskapet i gang nok en konkurranse. Vi ønsker at dere skal bestemme hva den fargerike VM-maskoten skal hete. Kom med ditt navneforslag her