Nadia fra Frøya vant maskotkonkurransen

Publisert: 16. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Bildet viser maskoten til ski-VM på scenen under lanseringsshowet på torget i Trondheim

Nadia Sofie Kronborg Blomsø (16) tegnet den fargerike fuglen som inspirerte VM-maskoten. Hun var stolt til stede under verdenspremieren på torget i Trondheim.

16-åringen kommer fra Frøya og dro ens æren til Trondheim for å være med på verdenspremieren. Foran flere hundre fremmøtte i pøsregnet på torget, fortalte hun hva hun tenkte på da hun i fjor tegnet den fargerike fuglen. Hun var en av 6500 barn som deltok i ski-VM sin tegnekonkurranse.

Det var masse publikum og stor stemning da VM-maskoten hadde verdenspremiere på torget i Trondheim. Foto: Berre

– Jeg tenkte på fugler og ski, sa hun forsiktig.

– Hvorfor ble fuglen så fargerik?

– Jeg er bare veldig glad i farger. Jeg liker fargerike ting.

Nadia Sofie Kronborg Blomsø tegnet den fargerike fuglen som inspirerte VM-maskoten. Her står hun på scenen under verdenspremieren sammen med konferansier Bjørn Alexander.

Her er tegningen Nadia tegnet som inspirerte VM-maskoten.

Snømann og fugl

Tegningen til Nadia inspirerte designerne til å lage en VM-maskot bestående av en kombinasjon av snømann og fugl, med fargerike fjær som symboliserer FNs bærekraftmål. Dette passer godt med ski-VM sin ambisjon om å være tidenes mest bærekraftige ski-VM. Nadia innrømmer at det store familieshowet hvor barna fikk møte og danse sammen med VM-maskoten, gjorde henne stolt og glad. Hun synes også maskoten ble veldig fin.

– Kommer du til å ta turen til Trondheim under VM?

– Det vet jeg ikke ennå, smiler hun.

Flere hundre barn og voksne kom med navneforslag til VM-maskoten. En jury vil avgjøre hva maskoten får til navn om ikke alt for lenge.

Vil spre maskotdans og sang i hele Norge

En som helt sikkert kommer til å delta på VM-oppkjøringen og under selve mesterskapet er VM-sjef, Åge Skinstad. Han smilte bredt etter verdenspremieren.

– Jeg synes maskoten ble kjempefin og tilbakemeldingene jeg har fått så langt, er at folk liker den veldig godt. VM-maskoten kan hjelpe oss å skape engasjement og stolthet blant barn og unge. Vi kan spre maskotdansen og musikken i hele Norge, sier Skinstad, som synes det var spesielt artig at det kom så mye folk.

Nadia Sofie Kronborg Blomsø ble intervjuet av Adresseavisens reporter Johannes Strand etter verdenslanseringen. Her sammen med VM-sjef Åge Skinstad.

Ordfører Rita Ottervik og skistjernen Marit Bjørgen deltok også under lanseringen av VM-maskoten. Marit Bjørgen ser fram til folkefesten i Granåsen.

– Det viser at folk er nysgjerrige og vil være med på folkefesten. Det gleder meg veldig, sier Skinstad.

Det var ikke bare Åge Skinstad og 16 år gamle Nadia, som stod på scenen under verdenspremieren. Også ordfører Rita Ottervik var til stede sammen med skistjernen Marit Bjørgen. Begge gleder seg til VM.

– Det er noe helt spesielt med VM på hjemmebane. Trønderne vet å lage folkefest, sa Bjørgen fra scenen.

 

Ønsker du mer informasjon om saken?

Kontakt Haakon Jensen på telefon 951 03 981 eller e-post haakon.jensen@trondheim2025.no

Bilder fra lanseringen finner dere her: Trondheim2025 | Flickr