Trondheim blir første ski-VM med egen bærekraftkonferanse

Publisert: 19. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

 President i Norges fotballforbund Lise Klaveness taler under medienettverkets høstmøte på Pressens hus i Oslo torsdag.
Foto: Annika Byrde / NTB

VM-sjef Åge Skinstad mener tiden er moden for å vise verden at store mesterskap kan gjøres mer bærekraftige og inkluderende. I oktober får han med seg idrettspresidenten, fotballpresidenten og Birgit Skarstein for å diskutere hvordan Norge kan bli en rollemodell for fremtidige mesterskap.

– VM i Trondheim i 2025 blir tiårets største folkefest i Norge. Det blir også det første internasjonale vintermesterskapet som har like distanser og like premiepenger for kvinner og menn – og som har en paraøvelse som en del av mesterskapet. Disse endringene har vi gjennomført for å oppfylle vår ambisjon om å bli tidenes mest bærekraftige ski-VM, sier Åge Skinstad.

Les mer om konferansen og kjøp billetter her

Nå ønsker han å få med seg næringslivet og myndighetene for å realisere ambisjonen.

Logoen til Ski-VM ble lansert under den store konferansen Manifestasjon høsten 2022. Nå arrangerer VM-selskapet sin egen bærekraftkonferanse og inviterer idretten, næringslivet og myndighetene til debatt om inkludering.

– Vi skal arrangere et mesterskap med anlegg som gjenbrukes og hvor kvinner og menn behandles likt. Norge må gå foran. Dette ønsker vi å sette søkelyset på sammen med idrettsledere, myndigheter og næringslivet, sier VM-sjefen.

Ski-VM skal arrangere tre bærekraftkonferanser som speiler verdiene til VM-selskapet: Inkluderende, fremtidsrettet og handlekraftig. Den første fokuserer på inkludering og finner sted i Trondheim den 19. oktober. Der kommer idrettspresident Zaineb Al-Samari, fotballpresident Lise Klaveness, idrettsstjernen Birgit Skarstein, forfatteren Thor Gotaas, kommunedirektør Morten Wolden, daglig leder i Stiftelsen VI Bjørnar Erikstad, rådgiver inkludering Sara Andersson og andre profilerte personligheter innen idretten, frivilligheten og inkludering i arbeidslivet.

Birgit Skarstein er en norsk paralympisk idrettsutøver og forkjemper for funksjonshemmedes rettigheter. Hun kommer til Trondheim Spektrum for å dele sine erfaringer som toppidrettsutøver og medmenneske. Foto: Beate Oma Dahle/NTB

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss så mange viktige og profilerte samtalepartnere. Vi håper også å få med oss store deler av næringslivet og representanter for stat og kommune. Samspillet mellom idretten, næringslivet og myndighetene spiller en helt avgjørende rolle hvis vi skal få til varig endring i idretten. Vårt mål er at endringene skal ha ringvirkninger langt utover idretten og i lang tid etter ski-VM i 2025, sier Skinstad.

For mer informasjon, kontakt:
Åge Skinstad, VM-sjef Ski-VM 2025: [email protected] tlf: 480 58 057
Ola Rønning, bærekraftansvarlig Ski-VM 2025: [email protected] tlf: 977 29 343