Frivilliggjengen «Ytre Arena» trenger flere venner

Publisert: 01. november 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Ytre Arena

Åtte ivrige pensjonister og VM-frivillige snekrer nå gjerder til prøve-VM i desember. De trenger flere entusiaster med i gjengen.

Arbeidet frem mot verdenscuprennene i desember er i gang. Frivilliggruppa som kaller seg «Ytre Arena» er godt i gang og har allerede snekret 45 reklamegjerder til stadion og 25 gjerder som skal stå ute i løypa. Men arbeidet er ennå ikke ferdig.

– Vi trenger rundt 20 frivillige til i gjengen vår. Det er mye arbeidet som gjenstår før vi er klar til verdenscupen. Vi trenger også mange hender underveis i arrangementet, sier Knut Bakkejord, som er en av VM-entusiastene.

– Hva er det som motiverer dere til å holde på?

– Det er gjengen og samholdet, og det å ha en plass å dra til på dagtid. Vi starter alltid med kaffe og skitprat, smiler han.

Denne gjengen kaller seg Ytre Arena og er en gjeng frivillige som nå har begynt arbeidet frem mot prøve-VM i desember. Verdenscupen starter 15. desember og avsluttes 17. desember. Bildet er fra Toppidrettsveka i sommer, hvor de også bidro.

Fellesskap og frivillighet

De spreke mannfolkene holder til i de gamle lillehammerbrakkene i nasjonsområdet oppe i bakkene ovenfor skistadion og møtes der jevnlig til sosiale treff. Noen ganger tar de en kopp kaffe sammen, andre ganger jobber de med å vedlikeholde utstyret som brukes i forbindelse med arrangement i Granåsen. Nå er det bare litt over en måned til det braker løs med prøve-VM og da er det masse som må ordnes.

Les mer om prøve-VM i desember

– Vi kaller oss Ytre Arena-gjengen, fordi vi jobber stort sett med det som skjer utenfor langrennsstadion. Dette er alt fra å henge opp reklame på gjerdene, holde orden på toalettene, søppelhåndtering, snømåking og strøing. I disse områdene ferdes både publikum og utøvere, sier han.

Hele 45 reklamegjerder til stadion og 25 gjerder som skal stå ute i løypa, er nå ferdige. Men det gjenstår fortsatt mye arbeid.

Gjengen består i dag av rundt åtte pensjonister, som jobber mye på dagtid. Bakkejord vil gjerne ha med seg flere pensjonister, som kan jobbe på dagtid. Frem mot prøve-VM er det også topp med yngre folk, som kan bidra på kveld og helg.

– Vi begynte selv på kveldstid og i helgene. Nå er vi alle pensjonister. De fleste av oss rundt 70 år, mens den eldste er 83, smiler han.

Registrer deg som frivillig her

Om du har spørsmål om frivilligverv i Ski-VM 2025, send oss gjerne en e-post: frivillighet@trondheim2025.no