Snøen til prøve-VM sikret

Publisert: 14. november 2023

Av: Ingvil Snøfugl

1_mindre

Rennleder Daniel Myrmæl Helgestad hadde aldri drømt om at løypene til World Cup i desember skulle være sikret så tidlig. I dag begynte Trondheim bydrift utkjøring av snø.

På grunn av det kalde været, har det blitt produsert snø i Granåsen over flere uker. En løype rundt Litjåsen på drøye en kilometer er i bruk av ivrige langrennsentusiaster allerede. I tillegg startet i dag utkjøringen av snø fra et snølager på cirka 25 000 kubikkmeter. Dette gir en løypetrassè på cirka fem kilometer. For rennleder Daniel Myrmæl Helgestad er dette gledelige nyheter.

Foto: Knut Wold og Ski-VM 2025

Daniel Myrmæl Helgestad kan puste lettet ut. En måned før prøve-VM er allerede løypene sikret for snø.

Trenger ikke natursnø

–  Det er svært gledelig at vi får løypene på plass såpass tidlig. Ikke bare for World Cup, men også for alle som ønsker å trene på snø. For å kunne arrangere skiathlon, var vi helt avhengig av å produsere kunstsnø rundt Litjåsen. Nå ser det svært lyst ut for at vi skal kunne arrangere som planlagt, selv uten en centimeter med natursnø, sier Helgestad.

Overrasket og lettet

Programmet for prøve-VM, som arrangeres fra 15. til 17. desember, er sprint fredag, skiathlon (10 kilometer klassisk + 10 kilometer skøyting) lørdag og 10 kilometer klassisk på søndag. Rennlederen hadde aldri drømt om at arrangementet skulle være sikret for snø så tidlig.

– Trondheim bydrift har lagt ned en formidabel innsats. Når vi i tillegg er så heldige med kaldt vær, gir det oss forutsigbarhet og ro i det videre arbeidet, sier han.

Kjøp billetter til prøve-VM

Kaldt vær og snøproduksjon over flere uker gleder skiglade trøndere. Langrennsfolket har allerede gått på ski i flere uker i Granåsen. Nå blir snart løypenettet enda bedre.

– Hvordan vil dette påvirke arbeidet framover?

– Snø er tross alt det aller viktigste for å få gjennomført World Cup, så det sier seg selv at dette er nummer 1 på vår liste over prioriteringer. Nå kan vi legge energien vår i alt det andre som må gjøres, sier han.

Hva blir neste steg i arbeidet?

– Jobben med å kjøre ut den lagrede snøen starter nå. Samtidig produseres det mye kunstsnø. Vi satser på å ha alle WC-løypene klare allerede før vi bikker desember, sier Daniel Myrmæl Helgestad med et smil.

Her er all informasjon om prøve-VM