Rita Ottervik får toppjobb i VM

Publisert: 20. desember 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Åge og Rita

Trondheims lengst sittende ordfører gjennom tidene, Rita Ottervik, går inn i ledergruppen til Ski-VM 2025 og gleder seg til å bidra til tiårets største folkefest i Norge.

Ottervik blir samfunns- og myndighetskontakt for VM-selskapet. Hun kjenner allerede mange av sine nye kollegaer.

– Det var kjempeartig å være med på prøve-VM. Veldig stas å få servere utøverne mat og drikke, og oppleve arrangementet fra innsiden sammen med alle de andre frivillige, sier Rita Ottervik.

Hun har fulgt VM-prosjektet helt fra søknadsprosessen startet i 2012 og frem til i dag. Etter valget gikk hun av som ordfører, etter imponerende 20 år i ordførerstolen. Nå ser hun fram til nye utfordringer.

Rita Ottervik var frivillig under prøve-VM. Hun serverte mat og drikke til utøverne. Her sammen med operativ leder og sportssjef, Kristin Mürer Stemland.

Stort nettverk og glød for idretten

– Jeg gleder meg veldig til å være en del av laget sammen med alle de andre ansatte og frivillige fram mot VM i 2025, sier hun.

VM-sjef Åge Skinstad er svært godt fornøyd med å få med den tidligere ordføreren på laget. Ottervik starter i jobben 2. februar 2024.

– Rita har et stort nettverk og gløder for skiidretten og frivilligheten. Vi er veldig fornøyde med at hun ønsker å bli en del av vår ledergruppe, sier Skinstad.

Som samfunns- og myndighetskontakt har hun som mål å lage et ski-VM for hele Trøndelag, hvor hennes hovedoppgave blir å ha tett dialog med kommuner og organisasjoner i regionen. Ottervik vil også jobbe tett oppimot nasjonale myndigheter.

– Jeg har et stort nettverk og kjenner godt til hvordan det offentlige og private fungerer. Jeg er vant til å jobbe utadrettet og er en god lagspiller. En av mine viktigste oppgaver blir å gjøre laget så godt som mulig, sier hun.

Alle lokale medier dukket opp da nyheten om Rita Otterviks nye jobb ble annonsert utenfor VM-kontoret i Trondheim sentrum.

– Hvordan blir det å jobbe for en liten organisasjon, uten rådgivere og en stor stab under seg?

– Det tror jeg blir kjempeartig. Jeg er vant til å jobbe tett med folk og jobbe sammen med andre. Det tror jeg blir supert. Jeg er også ganske praktisk anlagt, så jeg kan ta i et tak om det trengs, smiler hun.

– Har du noen eksempler?

– Da jeg var frivillig sist helg og ingen vasket kjøkkengulvet, gjorde jeg det. Jeg er forberedt på allsidige arbeidsoppgaver, avslutter hun.

 

Kontaktpersoner:

Rita Ottervik: 952 63 011

Åge Skinstad: 480 58 057