Navnet til VM-maskoten er klart

Publisert: 02. desember 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Maskot navn

Nina Kulstad og datteren Rebekka (5) fant sammen ut hva VM-maskoten skal hete. Det ble et artig og positivt navn.

Navnet på den historiske maskoten til VM på ski i Trondheim er Snedi. Den kreative prosessen rundt navnet startet under lanseringen av maskoten i september. Rebekka og Nina danset maskotdansen og tenkte på snøfuglen.

– Maskoten er en snøfugl. Vi begynte å leke litt med ordet. Det er ofte bløtt og kaldt, så snø var naturlig å ta med. Så ønsket vi at navnet skulle være positivt og da dukket snedig opp, smiler Nina, som ble veldig glad og overrasket over at det var akkurat hun og datteren som vant navnekonkurransen.

Nina Kulstad og datteren Rebekka (5) fant sammen ut hva VM-maskoten skal hete. Snedi ble resultatet.

Nina synes det er veldig positivt å være snedig.

– Det er ikke dumt å være snedig, litt annerledes enn alle andre, sier hun.

Les om Nadia som tegnet snøfuglen

I forbindelse med maskot-lanseringen på torvet i Trondheim i september, fikk de fremmøtte mulighet til å komme med forslag til hva maskoten skal hete. Det kom inn flere hundre navneforslag og ett av dem falt virkelig i smak hos juryen. Den bestod av barn og ungdommer som deltok på tegnekonkurransen til ski-VM, ledet av Nadia fra Frøya som tegnet tegningen som inspirerte nettopp maskoten. De begrunnet navnevalget slik:

«Navnet har ordet «sne» i seg. Det inneholder også uttrykket «snedig», som er mye brukt i Trøndelag. Snedig kan bety oppfinnsom, innovativ eller kreativ, som er fine egenskaper å ha for en klimaforkjempende maskot.»

Foto: Knut Wold

Nina Kulstad er både VM-entusiast og ildsjel. Hun var ikke bare med på maskotlanseringen med datteren, hun vil også delta som frivillig både på prøve-VM i desember og mars, samt under ski-VM i 2025. Hun gleder seg veldig til å starte jobben.

– Det blir artig å være en del av gjengen rundt ski-VM. Jeg gleder meg veldig til å starte frivilligjobben, sier hun.

Markedssjef i Ski-VM 2025 Haakon Jensen er veldig godt fornøyd med navnet til VM-maskoten. Han lover at Snedi vil være aktiv og synlig fram mot mesterskapet.

– Snedi blir en artig maskot, som vil glede mange i tiden framover. Hen blir å se på prøve-VM i desember, på flere lokale ski og hopprenn i løpet av vinteren. Maskotdansen og sangen vil skape mye aktivitet og glede, sier Jensen.