Rindal håper på VM-feber

Publisert: 23. januar 2024

Av: Ingvil Snøfugl

På bildet ser vi lederen for turstigruppa i Rindal Baard Gåsvand (tv) og Rune Løfald, som er ambassadør for VM-løypa i Rindal.

Det er stort engasjement for ski-VM i Rindal og nå ønsker de å få folk i form på veien til mesterskapet med en helt ny VM-løype.

Løypa starter ved Igltjønna like ved Rindal skimuseum og går etter en tursti som kalles «Kulturstien». På veien passerer man blant annet elva Sunna og følger Elvepromenaden til en gapahuk ved Rindøyhølen. Dette turmålet er veldig populært.

Her ser dere hvor VM-løypa går i Rindal.

– Flere tusen besøkte Rindøyhølen i fjor og vi regner med at turmålet blir enda mer populært med VM-løype-merking. Vi gleder oss veldig til våren, når de fleste tar turskoene fatt, sier Rune Løfald, ansvarlig for VM-løypa i Rindal.

Løypa er på 2,7 kilometer en vei og kan gås tur/retur, eller som en litt lengre rundtur hvor man også kommer tilbake til utgangspunktet. Trimgleden i Rindal er stor. VM-løypa er bare en av mange turstier i kommunen.

Finn ut mer om VM-løypene

– Vi sa ja med en gang vi ble spurt om å være med på VM-løypa. Det er veldig positivt at AktiVM drar i gang VM-løyper rundt om i Trøndelag. Vi har et eget løypenett i kommunen med ulike turmål, hvor de som går kan få trimpoeng og vinne et krus i premie. Dette er veldig populært, sier Løfald.

Det er Turstigruppa i Rindal IL som er ansvarlig for VM-løypa og som ivrer for flere VM-løyper i kommunen.

Løypene er på forskjellige nivå. Noen lange og krevende, andre lettere og rullestoltilpasset. Turstigruppa i Rindal IL er også med på Early Birds og går mye på ski om vinteren.

– Early Birds har foregått på ski i vinter, hvor vi avslutter med frokost i Rindal skimuseum. Det er veldig koselig. Neste steg blir å få laget en VM-løype for skigåere også. Det gleder vi oss til, smiler han.