33 000 barn blir med på VM-fest

Publisert: 21. februar 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Snedi2_Flatåsen

Når VM-uka braker løs 27. til 29. februar, vil alle barnehager og skoler i Trondheim kommune få en forsmak på VM-stemningen.

Målet er å engasjere og involvere barn og ungdom i mesterskapet, som arrangeres i Trondheim og Granåsen om akkurat ett år.

– Ski-VM er for alle og da er det viktig å involvere barn og unge. Det gjør vi gjennom VM-uka og en rekke andre aktiviteter rettet mot barn. Blir barna engasjerte, vil de få lyst til å ta del i folkefesten og oppleve skistjernene på nært hold. Det er målet og det håper vi å lykkes med, sier VM-sjef, Åge Skinstad.

Maskotdans i skolegården

VM-uka består av tre temadager: aktivitetsdag, utforskerdag og musikk- og kunstdag. Maskoten Snedi har allerede blitt kjendis i byen og kommer med tog fra Mo i Rana for å være med på VM-festen. Hen vil besøke en rekke skoler og barnehager i løpet av VM-uka og gleder seg stort.

Et av høydepunktene blir skileik i Granåsen (27. februar), hvor det er lagt til rette med artige løyper med humper, svinger og aktivitetskort. Det blir også veldig artig å danse VM-dansen på Stavset skole (28. februar).

– Stavset ligger nærmest et steinkast fra Granåsen og satser stort på mesterskapet. De skal lage sin egen VM-sang og er allerede i gang med å lære seg maskotdansen. I forbindelse med VM-uka vil alle elevene danse sammen i skolegården og Snedi blir selvsagt med. Det gleder vi oss stort til, sier PR- og mediaansvarlig i Ski-VM 2025 og prosjektleder for VM-uka, Ingvil Snøfugl, som får med seg Rita Ottervik fra VM-selskapet på dansen med elevene på Stavset skole.

Les mer om VM-uka på våre nettsider

Snedi har vært på turne med Barnas mini-VM i vinter. Nå kommer hen til Trondheim for å være med på VM-festen i forbindelse med VM-uka.

Planlagt av ungdommer

VM-uka er planlagt av Trondheim kommune og Ski-VM 2025. Elever fra Ungdommens Bystyre og lærere fra barnehager og skoler i kommunen har vært involvert i prosjektet og utviklet innholdet i VM-uka. Det er likevel opp til hver enkelt barnehage og skole hvor mye de gjør ut av VM-uka.

– Vi håper alle skoler og barnehager i Trondheim blir med på VM-uka. Det er vår oppgave som vertskommune å involvere barn og unge i mesterskapet. Det synes jeg vi har lykkes godt med så langt, sier ordfører i Trondheim kommune, Kent Ranum.

Nedre Flatåsen barnehage har allerede startet oppkjøringen til VM-uka med å bygge en Snedi snømaskot.

Viktig med engasjement i Trondheim

Mange skoler lager sine egne VM-løyper i nærområde. Andre inviterer med foreldrene til grilling og VM-fest. VM-uka skal lære barn mer om norsk skikultur, VM-historie og ikke minst få innblikk i hva store mesterskap kan bety for regionen Trøndelag. Men kanskje aller mest, bare ha det gøy og kjenne på rytmen av VM.

– Det er ingen tvil om at Snedi er blitt populær. Det samme gjelder maskotdansen og VM-logoen, som er inspirert av 6500 barnetegninger. Barn og ungdom bygger fremtida. Vi håper VM-uka kan skape masse engasjement i Trondheim for ski-VM i 2025, avslutter Åge Skinstad.

Rita Ottervik har fulgt VM-prosjektet tett som ordfører. Nå er hun blitt en del av VM-organisasjonen, og blir med på maskotdans på Stavset skole onsdag 28. februar.