Guttedrømmen gikk i oppfyllelse

Publisert: 11. mars 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Oslo 20240310. 
Johann Andre Forfang under FIS verdenscupen i hopp i Holmenkollen søndag.
Foto: Geir Olsen / NTB

Johann Forfang vant Raw Air konkurransen i Holmenkollen og guttedrømmen gikk i oppfyllelse. Både ham og Eirin Kvandal kjemper om sammenlagtseieren i turneringen og konkurrerer på hjemmebane i Trondheim 12.-13. mars.

– Det er en guttedrøm – rett og slett. Det er kollensøndagen, den legendariske. Dette er stort for meg, sa Forfang etter brakseieren i Holmenkollen.

Den ene drømmen etter den andre gikk i oppfyllelse i Holmenkollen under Raw Air. Johann Forfang hopper meget stabilt om dagen og på selveste holmenkollsøndagen gikk han helt til topps.  Landslagskollega Eirin Kvandal er også i ferd med å oppfylle drømmen om å vinne Raw Air turneringen. Allerede i desember da Ski-VM 2025 møtte henne i forbindelse med verdenscupen i Lillehammer, var det klar tale:

– Raw Air er absolutt et av høydepunktene i vinter, sa hun.

– Hva er ambisjonen din?

– Jeg tenker å sikte høyt. Jeg går for å vinne, sa Kvandal, selvsikkert.

Eirin Maria Kvandal leder Raw Air før rennene i Trondheim. Kvandal er bosatt i Trondheim og trener i Granåsen i det daglige. Nå håper hun på full klaff på hjemmebane.  Foto: Geir Olsen / NTB

Klar for Raw Air på hjemmebane

Det er ofte et godt tegn å ha ambisjoner og Kvandal har truffet gullformen. Søndag vant hun Raw Air konkurransen i Holmenkollen og leder sammenlagt i den prestisjetunge turneringen. Dagen før vant Silje Opseth, som nå ligger på fjerdeplass i sammendraget.

På herresiden leder Stefan Kraft med knapp margin på Johann Forfang. Norske Marius Lindvik er før stor- og normalbakkerennene i Trondheim på femteplass i sammendraget. VM-sjef Åge Skinstad er strålende fornøyd med utviklingen i turneringen.

– Det er veldig artig at de norske gjør det så bra. Det er tette dueller og fantastiske idrettsprestasjoner i Raw Air. Jeg gleder meg veldig til å ønske verdenseliten velkommen til Trondheim. Vi lover flotte forhold og god stemning, sier VM-sjefen.

Johann Andre Forfang ligger på andreplass i sammendraget i Raw Air etter Stefan Kraft. Han ser fram til Raw Air på hjemmebane. – Det pleier å bli et show, sier Forfang. Foto: Geir Olsen / NTB

Forfang håper publikum stiller opp og får en forsmak på VM-stemningen i Granåsen.

– Det er alltid spennende med Raw Air og hjemmebane er utrolig artig, alltid. Jeg håper så mange som mulig tar turen og kommer og ser på. Det pleier å bli et show, sier Forfang.

Les programmet og kjøp billetter til Raw Air her: Prøve-VM-UKA – Ski-VM Trondheim 2025