Hele skolen blir frivillig under VM

Publisert: 16. april 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Vestborg vgs elever

Alle elever og ansatte ved Vestborg vgs skal delta som frivillig under VM på ski i Trondheim i 2025.

– Dette er et unikt konsept for oss på Vestborg. Jeg tror det blir et løft for skolen å ha et sånt fellesprosjekt, sier rektor Jon Ove Holen i en artikkel på deres nettsider.

I løpet av de siste årene har elever fra Vestborg vært funksjonærer på store idrettsarrangement som verdenscup i skiskyting og under prøve-VM i langrenn i Trondheim. Erfaringene elevene får med seg fra store arrangement, passer hånd i hanske med læreplanen: Folkehelse, livsmestring, demokrati, medmenneskelighet og bærekraft er noen stikkord.

– En slik tur kan også bety mye for fellesskapet. Vi har allerede et godt fellesskap på skolen, men når alle jobber sammen som funksjonærer, tror vi det kan gi fellesskapet en ekstra dimensjon, sier rektoren.

Ski-VM 2025 trenger rundt 2000 frivillige for å arrangere mesterskapet i februar/mars neste år. Store deler av det norske samfunnet er tuftet på frivillighet. Dette vil elevene lære mer om i løpet av oppholdet i Trondheim.

Frivilligsjef Anita Llapjani (rød bukse) sammen med gjengen fra Vestborg vgs som deltok under prøve-VM i desember. Neste gang de kommer til Trondheim er under VM i 2025. Da er antallet elever og ansatte mangedoblet. Foto: Vestborg vgs

– Dugnad og frivillig arbeid er viktig for den enkeltes mentale helse. Det er også limet i samfunnet, sier Holen, som skryter av oppfølgingen de har fått fra VM-selskapet:

– Anita og Trondheim2025 har vært utrolig dyktige på å legge til rette for dette prosjektet. Vi er veldig takknemlige for å bli møtt på en slik god måte, avslutter han.

Frivilligsjef Anita Llapjani synes det var topp å ha besøk av Vestborg vgs under prøve-VM og ser fram til å få enda flere spreke og dyktige ungdommer i frivilliggjengen under VM.

Her deltar elevene fra Vestborg vgs med å heise flaggene på langrennsstadion. Foto: Vestborg vgs

– Vi er stolte over at interessen for ski-VM sprer seg også ned til Sunnmøre og Vestborg skole. Det er fantastisk å se engasjementet fra skolen generelt, men spesielt fra elevene! Vi trenger å engasjere den yngre garde, og her går Vestborg foran som et godt eksempel. Denne gjengen vil være viktige brikker for et verdensmesterskap med skyhøye ambisjoner. Jeg er sikker på at de vil få minner for livet, og vi takker skolen for at de gir elevene denne unike muligheten. Vi gleder oss veldig til å ha Vestborg med på laget, sier hun.

Les mer om skolen og hele artikkelen her: Heile Vestborg til VM på ski i Trondheim!

Meld deg som frivillig i Ski-VM 2025 her: Bli frivillig – Ski-VM Trondheim 2025