Rørende og engasjerende SPOR-treff

Publisert: 09. april 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Timberbygg

Lars Jakobsen i Timberbygg fortalte åpent og ærlig om hvordan det er å leve med psykiske helseutfordringer i arbeidslivet.

Bygger’n holdt et fantastisk foredrag om “Sløyd-millionen”, hvor kjededirektør Øyvind Eidem snakket om prosjektet som skal engasjere barn til å bli kjent med og like byggfaget. Gjennom praktisk arbeid, er det mange barn som opplever mestring og glede. Utfordringen er at skolene ikke satser nok på praktiske fag. Derfor støtter byggevarekjeden ulike tiltak som kan styrke engasjementet for håndverksfaget – det kan være alt fra skoler til enkeltpersoner som får tildelt penger.

Les mer om SPOR

Over 40 medlemsbedrifter deltok på nettverkstreffet til SPOR på Scandic Lerkendal 9. april. Neste treff blir i juni i Granåsen.

En annen sterk historie ble fortalt av Timberbygg, hvor psykisk helse i arbeidslivet ble satt på dagsorden. Lars Jakobsen er i dag byggeplassleder i Timberbygg, men det har vært en lang reise i arbeidslivet med mange nedturer. Det er ikke like greit å være sykemeldt, når skaden er innvendig og ikke utvendig. Den forløsende faktoren for å få arbeidslivet til å fungere, var åpenhet.

– Jeg gamblet på å være åpen og jeg møtte en person som har hjulpet meg mer enn jeg kan takke for, sier Lars Jakobsen, som fikk de fleste i salen til å bli våt i øyekroken.

Også daglig leder i Timberbygg Anders Græsli Øiaas var på scenen under nettverkstreffet og ga uttrykk for at det har vært en lærerik reise å ha Lars med på laget.

– Det er viktig å anerkjenne psykiske helseutfordringer på lik linje som fysiske helseproblemer. Det tror jeg må være latent i bakhodet til alle ledere. Det er også viktig å vise omsorg og ta seg tida til den gode praten når det er behov for det, sier Øiaas.

Det er nå hele 115 medlemsbedrifter i SPOR og antallet stiger nærmest fra dag til dag. Vi håper flere bedrifter i Trøndelag ønsker å være med å heie på VM i Trondheim – et mesterskap fremtidige generasjoner vil snakke varmt om.