Åpnet Trondheims første VM-løype

Publisert: 28. mai 2024

Av: Ingvil Snøfugl

VM-løypa Tempe

Vakker sang, strålende solskinn og mange spreke folk møtte opp da Trondheims første VM-løype ble åpnet på Tempe.

Det var kommunedirektør Morten Wolden som åpnet VM-løypa sammen med sjetteklasse-elever fra Nardo skole. De sang Tempesangen, som inkluderte dans og smilende barneansikt.

– Vi får brukt Temperunden som VM-løype og koblet det mot områdesatsningen. Det er helt suverent, sier Wolden, før han fortsetter engasjert:

– Jeg er bare så imponert over sangen til elevene. Det er godvær og alt er bra.

– Hvorfor er VM-løypene så viktige?

– Vi har hele tiden sagt at VM er mye mer en 14 dager med ski. Vi ønsker å bruke VM til å aktivere befolkningen. Får dem i bevegelse. Gjerne skape sosiale møteplasser, men også fysiske møteplasser. At vi nå har fått VM-løyper 32 plasser i Trøndelag, er kjempebra, sier han.

Åge Skinstad var også til stede på Tempe da VM-løypa ble offisielt åpnet tirsdag. Han sa at VM-selskapet ikke bare ønsker at de som kjemper om medaljer, skal være i form til VM. Alle skal være i form til VM.

Fv: Elin Østgaard, Morten Wolden, Hilde Martinsen, Tryggve Duun, Tonje Bostad og Åge Skinstad.

32 VM-løyper klare

– Hovedmålet med VM-løypene og AktiVM er å engasjere og inkludere befolkningen fram mot VM gjennom fysisk og sosial aktivitet. Folkehelse er noe av det aller viktigste vi driver med. Vi gleder oss til å ha masse aktivitet i tida framover, sier Skinstad.

Du kan lese mer om VM-løypa på Tempe her: Bli med på tur med AktiVM (trimpoeng.no)

Ski-VM 2025 sitt folkehelseprosjekt AktiVM har sørget for at vi nå har 32 VM-løyper rundt om i Trøndelag. Målet er at alle kommuner skal få sin VM-løype. Arbeidet gjennomføres i samarbeid med kommuner, idrettslag og ildsjeler i de ulike kommunene, og engasjementet er stort.

– Det er bare å rope hurra

– Det er et kjempestort engasjement for AktiVM og VM-løypene. Jeg er bare så takknemlig for at folk står på og engasjerer seg i aktivitetene våre. Vi har alle et felles mål, og det er å skape nye møteplasser for fysiske- og sosiale aktiviteter, sier prosjektleder for AktiVM, Hilde Martinsen, som presiserer at det kommer flere løyper fortløpende utover sommeren.

Områdesatsningen til Tempe går ut på å løfte aktivitetstilbudet i bydelen. VM-løypa er en av mange initiativ som nå skaper positive ringvirkninger.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid mellom AktiVM, kommunen og Nidelv IL. VM-løypa blir et flott tilbud. Ikke bare for folk som bor her, men også for alle andre. Dette er første VM-løype i Trondheim. Det er det bare å rope hurra for, smiler Elin Østgaard, prosjektleder for barn og unge i områdesatsningen Tempe og Sorgenfri.

Her er alle VM-løypene du kan oppleve: Bli med på tur med AktiVM (trimpoeng.no)