Får egen dag under Ski-VM: – Spesielt artig for oss

Publisert: 07. juni 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Trøndelag på VM_Kake_Oppdal

Kommunene Røros, Holtålen, Midtre-Gauldal, Melhus, Rennebu og Oppdal inviteres til VM-fest 7. mars under Ski-VM i Granåsen. Ordførerne klarer knapt å holde entusiasmen tilbake.

– Det er veldig positivt at Ski-VM tar dette initiativet og inviterer hele Trøndelag på VM. Det blir artig og spesielt for oss som bor i Melhus, som har såpass mange potensielle medaljekandidater i VM, sier Einar Gimse-Syrstad, ordfører i Melhus kommune.

Isak Veierud Busch, ordfører i Røros kommune, VM-sjef Åge Skinstad, og Jan Arild Sivertsgård, ordfører i Holtålen kommune, gleder seg veldig til å oppleve VM-festen i Trondheim. Alle foto: Ski-VM 2025

Tilrettelagt transport og overnatting

Ordføreren har store planer for «Trøndelag på VM», som skal sørge for at hele Trøndelag blir med på VM-festen i perioden 26. februar til 9. mars, 2025.

– Vi skal få med innbyggerne våre på Ski-VM i Granåsen. Vi håper å lage liv og røre i Trondheim sentrum. Vi skal få med lokalmatprodusenter og lokale musikere til å underholde. Vi gleder oss skikkelig til Trøndelag på VM, sier han.

VM-organisasjonen ønsker at hele Trøndelag skal få oppleve VM og har derfor invitert regionene til en «egen» VM-dag. Dette betyr tilrettelagt transport og overnatting, tribunefellesskap, mulighet til å kjøre «oppvarming» sammen med VM-maskoten Snedi, kultur fra regionen på VM-scener og ikke minst idrettsungdommer som medaljebærere under medaljeseremoniene på Torvet i Trondheim. Alt dette for å engasjere og skape eierskap til mesterskapet.

Åge Skinstad presenterte “Trøndelag på VM” under et pressetreff på Støren 6. juni. Trøndelag Sør inviteres til VM-fest den 7. mars.

Lansering på Støren

Ski-VM 2025 lanserte «Trøndelag på VM» på Støren torsdag, hvor alle ordførerne fra Trøndelag Sør deltok. Også ordføreren i Oppdal kommune gleder seg til VM-dagen i Trondheim:

Det er veldig positivt. Da blir det den folkefesten vi alle ønsker. Hele Trøndelag får bidra. Vi gleder oss veldig til 7. mars. Det er ekstra stas å invitere innbyggerne våre til akkurat den dagen, sier Elisabeth Hals.

Ordfører i Midtre Gauldal, Trude Solem Heggdal, er overbevist om at mange fra dalføret ønsker å ta turen til Trondheim for å oppleve Ski-VM. Skimiljøet og skiinteressen er stor i området.

Trøndelag Sør er klar: Rita Ottervik, samfunns- og myndighetskontakt i Ski-VM 2025, Trude Solem Heggdal, ordfører i Midtre Gauldal, Isak Veierud Busch, ordfører i Røros kommune, Einar Gimse-Syrstad, ordfører i Melhus kommune, Per Arne Lium, ordfører i Rennebu kommune, Jan Arild Sivertsgård, ordfører i Holtålen kommune, Elisabeth Hals, ordfører i Oppdal kommune, og Åge Skinstad, VM-sjef.

– Alle vet om dronningen, Marit Bjørgen. Vi holder på å lage statue av henne. Den skal avdukes 7. september. Så har vi Andreas Fjorden Ree og flere andre coming stars. Skimiljøet er kjempesterkt. Vi vil nok sette vårt preg på Ski-VM, smiler hun.

VM-sjef Åge Skinstad og samfunns- og myndighetskontakt Rita Ottervik var også til stede på Støren og smilte bredt etter lanseringen.

– Det var veldig artig å oppleve at ordførerne var så entusiastiske ovenfor Trøndelag på VM. De gleder seg til VM og til å oppleve VM-stemningen sammen med venner og bekjente fra sin kommune. Det er mye arbeid som gjenstår, men dette er en veldig god start, sier VM-sjef Åge Skinstad.