Ski-VM styrker sportsteamet: – Norges mest spennende lederjobb

Publisert: 14. juni 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Linda og Kristin sportssjef

Linda Svendsrud blir assisterende sportssjef for Ski-VM 2025. Hun blir Kristin Mürer Stemlands høyre hånd i langspurten fram mot VM.

Stemland har nå et lederteam på ti personer, som har ansvar for alle konkurransene i Granåsen under Ski-VM i perioden 26. februar til 9. mars, 2025. Svendsrud har tidligere vært assisterende rennleder for kombinert og gleder seg nå til å gå inn på fulltid i organisasjonen.

– Dette er Norges mest spennende lederjobb innen sport og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Det blir en spennende utfordring, men også krevende og intenst, sier Linda Svendsrud.

Lederne innen sport i Ski-VM fra venstre: Even Unsgard, Jon Olav Drogset, Hroar Stjernen, Linda Svendsen, Kristin Mürer Stemland, Per Tommy Enger, Arne Otto Vedvik og Daniel Myrmæl Helgestad. Foto: Ski-VM 2025

48-åringen har over flere tiår preget hopp- og kombinertsporten nasjonalt og internasjonalt. Hun var første norske og 1 av 4 kvinner i verden med sertifiseringen: Chief of competition Ski Jumping License A og medlem av FIS Sub-commitee Womens Nordic. Hun er rennleder for verdenscuprennene i hopp og kombinert på Lillehammer og har inntil årets Skiting vært nestleder i Kombinertkomiteen. Engasjementet for skisporten driver henne.

– Jeg vil bidra til at vi arrangerer tidenes mest bærekraftige Ski-VM og et mesterskap fremtidige generasjoner vil snakke varmt om. Jeg drives også av engasjementet for skiidretten, sier hun.

Linda Svendsrud mener jobben hun nå har fått er en av de mest spennende lederjobbene innen sport i Norge. Foto: NTB

Stemland er veldig godt fornøyd med å få Svendsrud som sin høyre hånd.

– Hun har solid kompetanse innen ledelse, og et unikt engasjement for hopp og kombinert. Jeg gleder meg veldig til det tette samarbeidet med Linda i langspurten fram mot VM, sier Kristin Mürer Stemland, operativ leder og sportssjef i Ski-VM 2025.