Bli med på VM-satsningen Ung Frivillig! 

Publisert: 03. juli 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Ingeborg Dokken Kristiansen

Ski-VM 2025 kjører nå i gang Ung Frivillig, som går ut på å skolere fremtidens frivillige i ledelse, samhandling, store arrangement, teknologi og bærekraft.

Er du i alderen 18-26 år, har du nå en unik mulighet.
– Ambisjonen er å rekruttere 30-50 unge frivillige, som ønsker å være med på et opplegg fram mot Ski-VM og under mesterskapet, sier prosjektleder for Ung Frivillig Ski-VM 2025, Ingeborg Dokken Kristiansen.

Søk innen 1. september på Ung Frivillig

Ung Frivillig er rettet mot unge voksne som har lyst til å være med å arrangere Ski-VM i Trondheim 26. februar til 9. mars 2025. Prosjektet er et samarbeid mellom Norges Skiforbund og VM-organisasjonen med støtte fra Norges Idrettsforbund og Ung-Frivillig Fond. I Ung Frivillig får du mulighet til å være med på spennende, lærerike og engasjerende samlinger utover høsten og vinteren.

Frivilligsjef Anita Llapjani (rød bukse) sammen med gjengen fra Vestborg vgs som deltok under prøve-VM i desember. Neste gang de kommer til Trondheim er under VM i 2025. Da er antallet mangedoblet. Foto: Vestborg vgs

Minner for livet

Her vil du få innblikk i et stort internasjonalt idrettsarrangement, hva det vil si å være frivillig, få utvikle deg som ung leder samt lære om bærekraft og teknologi. Deltagerne vil også få frivilligoppgaver under mesterskapet som vil gi verdifull og solid erfaring, samt motta en attest for å ha deltatt i Ung Frivillig Ski-VM 2025. I tillegg vil de få bekledning som brukes under VM.

– Ung Frivillig skal være et trygt og inkluderende felleskap, der vi sammen skal skape minner for livet. Det er ikke et krav at du er en del av idretten, men det er viktig at du er engasjert og har lyst til å være med å bidra, sier prosjektlederen.

Eirin Maria Kvandal dominerte i hoppbakken sist sesong. Neste år er hun klar for VM på hjemmebane. Foto: Geir Olsen / NTB

Arven etter VM

Selv er Ingeborg utdannet lektor i kroppsøving og idrettsfag, og har allerede bidratt som frivillig under prøve-VM-arrangementene i desember og mars. Da Ung Frivillig prosjektlederstillingen dukket opp ble hun veldig engasjert, siden hun har en helt spesiell interesse for frivillighet. Hun skrev master om unge frivillige og hvilke motiver de har for å delta på store idrettsarrangement.

– Å få unge til å ta på seg frivilligoppgaver, er viktig med tanke på læring og erfaring for den enkelte og for samfunnet. Idretten er basert på frivillighet og går ikke rundt uten mange engasjerte folk, sier hun.

VM-organisasjonen ønsker også å sette spor etter mesterskapet og bidra tilbake til idretten.

– Vi håper at flere unge engasjerer seg i frivilligheten i årene som kommer. Det er en viktig del av arven etter VM, avslutter Ingeborg Dokken Kristiansen.

Søk Ung Frivillig Ski-VM 2025 her