Fra Trøndersk Matfestival til Ski-VM 2025
Publisert: 10. september 2024
Av: Ingvil Snøfugl
Leder for Trøndersk Matfestival, Brit Melting, skal det neste halve året jobbe fulltid med å forberede lokale trønderske måltidsopplevelser til alle besøkende, utøvere og presse under Ski-VM 2025.
– Det er en utrolig spennende periode jeg nå går inn i sammen med Ski-VM. Jeg ser frem til å løfte lokalmaten gjennom et så stort, internasjonalt arrangement. Jeg gleder meg til å videreutvikle og skape merverdi for hele matregion Trøndelag gjennom Ski-VM, som skal bli tidenes mest bærekraftige. Hele matregion Trøndelag er invitert, både til publikumstelt i Granåsen og matgate i sentrum (deler av Kongensgate øst), der det blir servering og direktesalg, forteller Melting.
Melting har vært en del av Oi! Trøndersk Mat og Drikke siden januar 2011, og har ledet Trøndersk Matfestival i 14 av de 20 årene festivalen har eksistert.
Hun er nå fristilt fra stillingen som Festivalleder for Trøndersk Matfestival for å kunne fokusere fullt ut på Ski-VM, hvor hun går inn i stillingen Ansvarlig for mat og drikke.
– Vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har med Ski-VM, og det genuine ønsket de har for å løfte lokalprodusert mat og drikke inn i tiårets største vinterarrangement i Norge, sier daglig leder i Oi!, Aslaug Rustad. –Brit har en unik erfaring med arrangement og organisasjonsbygging, og i samråd med Ski-VM, har Oi! derfor valgt å fristille henne fra vår organisasjon, slik at hun kan legge all sin energi inn i arbeidet for matsatsingen til Ski-VM, sier Rustad.
– Oi! har bygd Trøndelag som matregion i snart 20 år, og har et unikt kontaktnettverk i regionen. Gjennom å fristille Brit, får Ski-VM nyte godt av disse erfaringene. Ski-VM er veldig heldige som har fått med seg en så solid lagbygger og medarbeider. Matopplevelsene under Ski-VM er i de aller beste hender, avslutter Aslaug Rustad.