Bærekraftkonferansen

Tiden er moden for å vise verden at store mesterskap kan gjøres mer bærekraftige og inkluderende. Torsdag 19. oktober får vi med oss idrettspresidenten, fotballpresidenten og kronprinsen for å diskutere hvordan Norge kan bli en rollemodell for fremtidige mesterskap.

 

Sammen setter vi spor

Ski-VM i Trondheim blir tiårets største folkefest i Norge. Det blir også det første internasjonale vintermesterskapet med like distanser og like premiepenger for kvinner og menn – og som har en paraøvelse som en del av mesterskapet. Disse endringene har VM-organisasjonen gjennomført for å oppfylle ambisjonen om å bli tidenes mest bærekraftige ski-VM.

Nå ønsker Ski-VM 2025 å involvere og engasjere næringslivet og myndighetene for å realisere ambisjonen.

– Vi skal arrangere et mesterskap med anlegg som gjenbrukes og hvor kvinner og menn behandles likt. Norge må gå foran. Dette ønsker vi å sette søkelyset på sammen med idrettsledere, myndigheter og næringslivet, sier VM-sjef, Åge Skinstad.

Granaasen02_VM2025_Trondheim (1)
President i Norges fotballforbund Lise Klaveness taler under medienettverkets høstmøte på Pressens hus i Oslo torsdag.
Foto: Annika Byrde / NTB

Hvem kommer på konferansen?

  • Kronprins Haakon, har heiet fram norske utøvere i mangt et mesterskap, men har også engasjert seg på arrangementssiden. Han har tidligere støttet spesielt opp om frivillighet og mangfold.
  • Zaineb Al-Samarai, nylig valgt idrettspresident, tidligere politiker (Ap), jurist og kommunikasjonsrådgiver, oppvokst i Norge med bakgrunn fra Irak.
  • Lise Klaveness, fotballpresident, jurist og tidligere fotballspiller, men kanskje mest kjent for sitt engasjement for likestilling i idretten.
  • Bjørnar Erikstad, daglig leder i Stiftelsen VI, tidligere paralympisk utøver i seiling, og har deltatt i fire paralympisk leker.

Les hele programmet her

Workshop

Organisering

Tekst om workshopen - kommer

Hva vil det koste?

Spor er åpen for alle som ønsker å være med, og medlemsavgiften er fra 7500 kroner per sesong og oppover.

 

Foto: Berre

Slik blir VM i Trondheim

By ingvil | 25. May 2023

Nå er VM-programmet for ski-VM 2025 vedtatt av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Skipresident Tove Moe Dyrhaug kaller programmet det mest spennende og innholdsrike noensinne.

Ønsker du nyheter om Ski-VM 2025?

Kontaktperson

Ola Rønning