Om oss

Ski-VM er tilbake i Trondheim og Trøndelag etter de uforglemmelige VM-dagene i 1997. VM i nordiske grener arrangeres fra 26. februar til 9. mars i 2025, og vil vise fram nye Granåsen for hele skiverdenen.

Mer enn et mesterskap på ski og en folkefest i 2 uker 💫

Ski-VM arrangeres i Trondheim fra 26. februar til 9. mars i 2025. Dette er andre gangen byen arrangerer verdensmesterskap i nordiske grener, første gangen var i 1997. Alle konkurranser arrangeres i Granåsen, som er et toppmoderne anlegg for nordiske grener. Trondheim 2025 skal være en rollemodell for fremtidige mesterskap, der kvinner og menn er likestilt og paraidretten er inkludert. Vi har også en ambisjon om å være tidenes mest bærekraftige mesterskap i nordiske grener.

FotoKnoff-Amanda-Sotberg-0747
FotoKnoff-Amanda-Sotberg-0745
DSCF4775
401668342_744753077681821_1651256590097034324_n

Kontakt oss

VM-organisasjonen jobber med å markedsføre og planlegge Ski-VM 2025. Våre eiere er Norges Skiforbund, Sør-Trøndelag skikrets og Trondheim kommune. Det er mye som skal skje i løpet av kort tid framover. Har du behov for å komme i kontakt med oss, kan du gjøre det her.

Trondheim og Trøndelag

Trondheim er den store lille byen i midten av Norge, med en fargerik historie, et aktivt kulturliv, idrettsmijøet og NTNU. Nordmenn blir født med ski på beina, og det blir de i trøndelag også. Vi får våre første par ski når vi lærer å gå, og noen blir verdensmestre. Marit Bjørgen, Anders Bardal, Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo er vi alle stolte av at kommer fra Trøndelag.

Vinterkulturen er en del av oss, og vi gleder oss til å dele den med resten av verden. Trondheim er en 1000 år gammel by og hele Trøndelag har stolte trønderske skitradisjoner. Samtidig ligger regionen langt fremme med teknologihovedstaden og Norges største universitet. 470 000 entusiastiske innbyggere fra Bindal til Rindal som vil komme sammen for å skape tidenes folkefest i Granåsen.

I 1997 samlet Ski-VM flere hundre tusen mennesker som til en skifestival og folkefest alle Trøndere som var gamle nok fortsatt snakker om med stolthet. Hele regionen gikk sammen og var med for å skape det som fortsatt er tidenes beste Ski-VM. I 2025 kommer skifesten tilbake – og igjen skal vi samle alle gode krefter for å skape tidenes beste mesterskap som framtidige generasjoner skal snakke om!

Presse

Ski-VM setter åpenhet høyt og ønsker offentlig interesse om vår virksomhet velkommen. Vi vil strekke oss langt i å gi mediene den informasjonen de trenger.

FotoKnoff-Amanda-Sotberg-0273

Granåsen skisenter

Hvert år er skihopp og nordisk kombinert World Cup arrangert i Granåsen. I tillegg er det cirka 90 regionale og nasjonale konkurranser i nordiske grener. Granåsen gjennomgår for tiden store oppgraderinger, med målsettingen om å bygge hele Trondheims nye hverdagsanlegg. På samme tid blir arenaen oppgrader til en toppmoderne sportsarena. Tilskuerne vil være tett på utøverne – de kan se svetteperlene i panna på utøverne. Innovativ teknologi, som klimavennlig snøproduksjon, er blant løsningene som vil forbedre opplevelsen for utøvere, publikum og media.

FotoKnoff-Sven-Erik-Knoff-
DCIM100MEDIADJI_0112.JPG