600 frivillige har meldt seg: Vil du være med på VM-laget?

Publisert: 01. april 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Planica, Slovenia 20230224. 
Gyda Westvold Hansen fra Norge jubler under kombinert langrenn for kvinner under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia.
Foto: Terje Pedersen / NTB

De frivillige er hjertet i organisasjon. Det er de som står i fremste rekke, møter publikum og er vertskap under VM på hjemmebane. Ønsker du å være med på VM-laget og få et minne for livet? Da er det bare å melde seg som frivillig på våre nettsider.

Hvordan blir du frivillig for ski-VM?

  • Du registrerer deg på nettsiden trondheim2025.no
  • Vi inviterer deg til et åpent møte i løpet av våren 2022
  • Du får etter hvert et tilbud om en rolle i arrangementet, som du kan takke ja eller nei til
  • Bli du med, vil vi gjerne at du også deltar på flere verdenscuparrangement i tiden framover
  • Alle får opplæring og oppfølging frem mot ski-VM

Her kan du melde deg som frivillig

Viktige VM-ambassadører

Det er mange ildsjeler som jobber med skiarrangement i Trøndelag og som med erfaring og kunnskap har tatt oss til den posisjonen vi har i dag. I verdenseliten! For å arrangere et VM må vi bli enda flere, fordi mesterskapet strekker seg over lengre tid. Men det er bare positivt. For jo flere som blir med på laget, jo flere ambassadører har vi for Trøndelag og ski-VM.

Patrik Jemteborn er på sporet av noe stort. Her sjekker han løypene i Granåsen i fint vårvær. Neste år på samme tid åpnes den nye hoppbakken og vi arrangerer Raw Air. Alle foto: Ingvil Snøfugl

Patrik Jemteborn er på sporet av noe stort. Her sjekker han løypene i Granåsen i fint vårvær. Neste år på samme tid åpnes den nye hoppbakken og vi arrangerer Raw Air. Alle foto: Ingvil Snøfugl


Vi ønsker å utvikle regionen, skape skiglede og gi næringslivet et løft. Vi skal også skape folkefest og arrangere et prikkfritt mesterskap med utøveren i sentrum. For å lykkes med dette, trenger vi mange frivillige med forskjellige interesser og egenskaper. Så lenge du har hjertet på rett plass, liker å bidra med latter, kunnskap og din tid, er du en person for oss. For eksempel trenger vi løypevakter, velkomstverter, folk som kan følge opp media, har teknisk kompetanse, dansere, administratorer og sjåfører. Vi kommer til å involvere ungdommer i den videregående skolen til å hjelpe oss med en del oppgaver og ikke minst pensjonister, som har både tid og overskudd til å bidra. Idrettsklubbene har masse kunnskap og kompetanse om sporten og de trenger vi også.

Les også: Elever stiller tøffe miljøkrav

Opplæring i bærekraft og samarbeid

Vi trenger oppimot 2500 frivillige under ski-VM i 2025. Det er ganske mange og vi kommer til å jobbe systematisk med å sette sammen en velfungerende organisasjon, som tar godt vare på hverandre. Vi har ambisjon om å være verdens mest bærekraftige idrettsarrangement og det krever sitt. Vi kommer til å lære dere opp i bærekraft og prøve å leve som vi lærer. Det er utfordrende, men uten å legge lista høyt – lykkes vi ikke. Vi kommer også til å sørge for at dere kan de oppgavene dere skal gjøre, slik at det blir gøy å være med å bidra. Sammen skal vi skape tidenes beste og artigste mesterskap for frivillige, publikum og ikke minst utøverne.  

Hva skjer på vei mot VM?

Over nyttår vil den første prøvehopperen teste den nye hoppbakken i Granåsen. Allerede i mars 2023 arrangeres Raw Air og det blir Trøndelags første mulighet til å øve sammen. Da skal vi skape vår første folkefest i Granåsen. I desember samme år arrangeres det verdenscup i langrenn og i mars 2024 blir det verdenscup i både kombinert og hopp. Vår ambisjon er at mesterskapet i 2025 skal blir verdens beste mesterskap i nordiske grener og vi trenger din hjelp. Meld deg gjerne som frivillig nå, så får vi en spennende og artig reise sammen. Ski-VM i Trondheim blir et minne for livet for oss alle. Vi ses om ikke lenge. Dette blir gøy!

Mvh,
Patrik