FIS på befaring i VM-anlegget Granåsen

Publisert: 20. mai 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Det internasjonale skiforbundet var på befaring i Granåsen våren 2022.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vært på besøk i Granåsen for å inspisere VM-anlegget og samtidig få siste nytt om forberedelsene til mesterskapet i 2025.

En viktig milepæl er gjennomført! Vi har for første gang hatt besøk av FIS, Norges Skiforbund, Trondheim kommune som er ansvarlig for utbyggingen i Granåsen og rettighetshaveren Infront. De gjennomførte viktige inspeksjoner av VM-anlegget Granåsen og vi la fram våre første planer for VM-løypene, serviceområder, mediehåndtering, kulturprogram og logistikk. Tilbake fikk vi mange gode tips og tilbakemeldinger, som vi tar med oss i det videre arbeidet #påveimotVM2025. Neste fot i bakken med FIS blir i oktober. Da vil vi ha enda bedre og mer detaljerte planer på plass.

Planlegger for å samle 100 000 tilskuere i Granåsen. Les artikkelen i Adresseavisen
Vil ha flere kombinertøvelser for kvinner i VM. Hør radiosaken på NRK Trøndelag

Turne fra Rindal til Bindal

De siste par månedene har vært hektiske, men også utrolig artige og lærerike. Rundturen i Trøndelag gikk veldig bra. Vi arrangerte åpne møter med idretten og næringslivet fra Rindal til Bindal, hvor vi fikk gode innspill til strategien. Noen kom med forslag om en «Kom i form» konkurranse mellom kommunene, mens andre ønsket egne VM-fester i hjembyen og stilte krav om gode logistikkløsninger. Det er supert at dere stiller krav og er engasjerte.

I tillegg til de åpne møtene rundt om i Trøndelag, har vi gjennomført flere idedugnader sammen med eksperter fra kulturen, inkludering, teknologi, bærekraft, politikere og administrativt ansatte fra flere kommuner, studenter, forskere og skolebarn. Vi har også holdt to digitale møter for å få innspill til strategien og nå er 1.0 versjonen vedtatt av styret. Neste steg blir å etablere gode prosjekter for å realisere strategien, slik at ideer etter hvert går over i handling. For å lykkes med dette, søker vi partnerskap og samarbeid. Vi ønsker å være en samarbeidsarena for bærekraft og en nettverksbygger. Målet med alt arbeidet er å arrangere tidenes beste mesterskap i nordiske grener og samtidig sette en ny standard for bærekraftige idrettsarrangement.   

6500 barn deltok på logokonkurransen

Logokonkurransen ble en braksuksess. Over 6500 elever meldte seg på konkurransen, fordelt på 125 skoler! Over 50 skoler i Trondheim deltok, i tillegg til flere titalls skoler rundt om i Trøndelag, Oslo, Bergen, Hammerfest, Tolga og Larvik. Tegningene skal bidra til å inspirere arbeidet med den offisielle logoen til ski-VM. Nå ligger det store bunker med superfine logotegninger på kontoret vårt, som vi allerede har begynt å se på og latt oss inspirere og imponere av. Allerede før sommeren vil en vinner bli trukket ut, og i løpet av september vil enda flere tegninger bli premiert. Følg oss gjerne på sosiale medier, så holder vi dere orientert.

Bærekraft i hjertet av alt vi gjør

Siden sist dere hørte fra oss, har vi tatt store steg i riktig retning med fyrtårnsprosjektene våre. Bærekraft er i hjertet av alt vi gjør, og vi har som ambisjon å være verdens beste idrettsarrangement på bærekraft i 2025. Det vil si at vi ønsker å utvikle en ny standard for bærekraft, som vi håper andre arrangement kan lære av, forbedre og utvikle videre. Les mer om våre mål og prosjekter innen bærekraft her.

Til slutt vil jeg nevne at over 600 frivillige har meldt seg og vi håper at flere sender inn søknad via våre nettsider. Vi skal holde et møte for alle ski-VM ildsjeler i begynnelsen av juni. Bli med på VM-laget du også!

Tusen takk for stort engasjement og støtte i løpet av mitt første halvår som VM-sjef. Det lover godt for arbeidet framover.

Mvh,
Berit Svendsen