– Vi har fått masse tillit og ansvar

Publisert: 16. juni 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Fra venstre Haakon Jensen (Ski-VM), Nadia Ravlo, Danial Bashir, Kristian Kavli Sørgaard, Kristin Mürer Stemland (Ski-VM), Berit Svendsen (VM-sjef), Daniel Hansen, Vilde Sætre og Synnøve Torp.

Ski-VM har fått seks dyktige sommerstudenter, som skal jobbe i skjæringspunktet teknologi, innovasjon og HR. De gleder seg masse til å løse reelle utfordringer for VM-selskapet.

– Det er en unik mulighet å få jobbe med et mesterskap. Vi kan påvirke mange mennesker og engasjere på tvers av befolkningen. I skjæringspunktet teknologi og innovasjon ligger det mange muligheter, sier Nadia Ravlo.

Mennesker og teknologi i fokus

De seks NTNU-studentene er delt inn i to grupper. En av gruppene skal ha fokus på teknologiske løsninger, som kan engasjere mennesker til å ta del i VM. Applikasjonen vil også kunne videreutvikles til mer praktiske bruksområder som å sjekke VM-program, transport, serveringssteder eller hvordan unngå kø.

Fra venstre: Kristian Kavli Sørgaard og Vilde Sætre får gode råd fra leder for forretningsutvikling i Ski-VM, Kristin Mürer Stemland. Alle foto: Ingvil Snøfugl

Fra venstre: Kristian Kavli Sørgaard og Vilde Sætre får gode råd fra leder for forretningsutvikling i Ski-VM, Kristin Mürer Stemland. Alle foto: Ingvil Snøfugl

– Løsningen må kunne brukes i ulike faser. I tiden framover er det kanskje viktigst å engasjere folk, slik at de får lyst til å være med på Ski-VM. Rett og slett skape folkefest-følelsen. Når det nærmer seg mesterskapet, er det mer praktiske ting rundt mesterskapet som er viktig, forteller Ravlo.

Den andre studentgruppen skal undersøke hvordan man best kan rekruttere og engasjere ungdom til å få lyst til å delta som frivillig under mesterskapet. Et annet viktig stikkord er mangfold.

– Det er både artig og krevende å prøve å få med nye grupper frivillige. De unge sitter ofte på gjerdet og blir ikke med. Vi skal prøve å kartlegge hva som skal til for å få de med, sier Kristian Kavli Sørgaard.

VM-sjefen er veldig godt fornøyd

Berit Svendsen har møtt studentene og er veldig imponert over både kunnskapsnivået og engasjementet.

– Vi har store forventninger til sommerstudentene. Jeg er helt sikker på at de vil tilføre oss masse ny kunnskap, sier VM-sjef Berit Svendsen.

Både Kristian og Nadia er takknemlig for å få denne muligheten og lover å gripe den.

– Det er givende at de har gitt oss stor tillit og ønsker å satse på oss. Det er spennende å jobbe med reelle problemstillinger, som kan settes ut i livet under VM, smiler Nadia Ravlo.