Vi jubler med NRK

Publisert: 27. juni 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Grafisk illustrasjonsbilde av VM-stadion Granåsen.

NRK har sikret seg senderettighetene til Ski-VM i Trondheim. Dette vil bidra sterkt til å skape tidenes folkefest og mesterskap i nordiske grener.

Viaplay og NRK har blitt enige om en avtale, hvor de deler på rettighetene til VM i Planica til neste år og VM i Trondheim i 2025. Dette betyr i praksis at alle nordmenn får sett Ski-VM på statskanalen. Jubelen stod i taket da jeg var på besøk hos NRK på Tyholt og vi jubler med allmennkringkasteren.

Hør innslaget med Berit Svendsen i ettermiddagssendingen til NRK Trøndelag

For det første vil alle nordmenn ha muligheten til å se VM på hjemmebane på statskanalen. Dette gir økt synlighet for skisporten og økt engasjement for mesterskapet. I tillegg er NRK eksperter på hopp, kombinert og langrenn, både når det kommer til produksjon og kommentering. Dette sikrer oss topp kvalitet på seeropplevelsen for alle dem som tenker å oppleve VM fra sofaen hjemme, på bussen eller innimellom jobbmøter. Vi har også store planer om å videreutvikle seeropplevelsen for nordiske grener. Dette arbeidet blir enklere med NRK med på laget.

Ski-VM likevel til NRK
Endelig en gladsak i trøndersk idrett

Første prøvehopp over nyttår

Granåsen-utbyggingen går sin gang og Trondheim kommune lover at hoppbakken skal være klar for første prøvehopp i januar 2023. Det er viktig for oss at utbyggingen er i rute når det gjelder hoppbakken. Hopp- og kombinertmiljøet i Trøndelag har lenge slitt med å få trent ordentlig på grunn av utbyggingen og ser veldig fram til å få trene i nærmiljøet igjen.

Slik ser Granåsen idrettspark ut akkurat nå. Hoppbakkeutbyggingen er i rute og første prøvehopp er planlagt til januar 2023. Nederst i bildet ser man også at byggingen av skibruen over til Litjåsen er godt i gang. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Krigen i Ukraina fører dessverre til økte råvarepriser, noe som gjør utbyggingen dyrere for kommunen og fører til forsinkelser i utbyggingen av det nye arenabygget ved hoppbakken. Den krevende situasjonen resulterte i at Trondheim kommune og Skiforbundet nylig besluttet å flytte Raw Air fra Trondheim til Lillehammer kommende vinter. Denne avgjørelsen har vi full forståelse for. Baksiden av medaljen er at vi ikke får arrangere verdenscuprennet, noe som ville gitt oss viktige erfaringer sammen med våre frivillige. Heldigvis har vi en ny sjanse i desember 2023 med verdenscup i langrenn i Granåsen. Det blir spennende og lærerikt.

Les mer om beslutningen om å flytte Raw Air

Lansering av VM-logo

VM-prosjektet er stort og komplekst, og det blir mange svinger og omveier på veien fram mot VM i Trondheim. Nå har vi startet den store jobben med å omsette strategien vi har lagt for Ski-VM 2025 i Trondheim til konkrete planer. For høsten ser vi frem til jobbingen med og lanseringen av vår visuelle profil. Allerede 23. september vil vi vise fram vår nye logo i forbindelse med et stort barnearrangement i Trondheim. Da vil barna som deltok på logokonkurransen bli invitert og de tegningene som var med og inspirerte arbeidet med vår offisielle logo vil bli hedret og premiert.

Logokonkurransen med over 6500 deltakere ble en suksess og da bør også premieseremonien bli av topp kvalitet. Vi gleder oss og kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg.

Med det vil jeg ønske dere alle en riktig god sommer.

Mvh,
Berit Svendsen