Berit Svendsen forlater Ski-VM 2025

Publisert: 27. september 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Berit Svendsen

Berit Svendsen har meddelt styret at hun ønsker å forlate stillingen som leder for Ski-VM 2025.

Svendsen informerte i helgen styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 om at hun ønsker å fratre sin stilling. Styret er allerede i gang med å finne en ny leder for Ski-VM, som styret håper vil kunne være på plass om kort tid. Svendsen vil fortsette i sin stilling ut året, eller til ny leder for Ski-VM 2025 er på plass.

– Vi takker Berit for den gode jobben hun har gjort sammen med teamet, og for at hun vil bli en av våre ambassadører på næringslivssiden, sier Bård Benum, styreleder Ski-VM 2025. 

– Det første året for VM-organisasjonen har vært hektisk. Berit og hennes team har etablert en strategisk plattform for arrangementet, der Berit har bragt mange friske ideer inn i prosjektet. Planen er nå videreutviklet med detaljerte arbeidsbeskrivelser for alle områder. VM-prosjektet går nå over i en mer operativ fase, og vi får mange nøkkelpersoner på frivilligsiden ombord i løpet av de neste ukene. Det gir en ny leder gode forutsetninger for å levere et fantastisk VM i 2025, fortsetter Benum.

– Det har vært en beslutning som har modnet over litt tid. Jeg er engasjert i næringslivet på veldig mange områder og merker at jeg nok motiveres aller mest av den type virksomheter, sier avtroppende VM-sjef Berit Svendsen.

Det har vært viktig for Svendsen å fratre tidlig i prosjektet, slik at noen andre kan ta over stafettpinnen og gjennomfører det som garantert blir verdens mest bærekraftige idrettsarrangement og en gedigen folkefest.

– Jeg ønsker Ski-VM 2025 alt det beste og vil fremover bli med i heiagjengen fra sidelinjen, avslutter Svendsen.