– Det skjer veldig mye spennende i VM-prosjektet

Publisert: 13. september 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Skistyret var på befaring i nye Granåsen og fikk samtidig innsikt i VM-prosjektet.

Skistyret var nylig på besøk i VM-anlegget for å få siste nytt om utbyggingen og planleggingen av ski-VM i 2025. De dro hjem med et smil om munnen.

– Det skjer veldig mye spennende i VM-prosjektet. Det virker som de er godt i rute. Vi ser virkelig fram til å følge med videre på deres spenstige planer rundt teknologi, bærekraft og den sportslige gjennomføringen, sier visepresident i Skistyret, Aage Schaanning.

Kommunaldirektør Ola By Rise og utbyggingsleder Mona Åsgård informerte om utbyggingen i Granåsen på vegne av Trondheim kommune. De er i rute, men har hatt sine utfordringer med høyt kostnadsnivå og til tider tøffe værforhold, som har utfordret progresjonen i utbyggingen. Planen er likevel at hoppbakken skal tas i bruk i januar 2023 og at resten av anlegget skal være ferdig i løpet av sommeren samme år.

Les saken i Adresseavisen: VM-sjefen dro hit for å bli inspirert
Les mer om utbyggingen på Trondheim kommune sine nettsider: Klar for hopping til vinteren

Sportsorganisasjonen tar form

Etter befaringen i VM-anlegget, fikk Skistyret informasjon om blant annet planene for den sportslige gjennomføringen, økonomi, bærekraft, transport og overnattingskapasitet. VM-ledelsen jobber også med et Folk i form-konsept, som skal engasjere bredt og få folk ut på tur og i aktivitet i hverdagen.

– Det er stor aktivitet for tiden. Rekrutteringen av ledere i sportsorganisasjonen har stort fokus frem mot høstmøtet med FIS i oktober. Det er vår neste store milepæl, sier VM-sjef, Berit Svendsen.

Hoppbakken i Granåsen tar form. Det bygges også et arenabygg ved hoppbakken og et moderne dommertårn. På langrennsarenaen tar skibruen mellom skistadion og Litjåsen form. Hele utbyggingen skal være ferdig sommeren 2023.

Hoppbakken i Granåsen tar form. Det bygges også et arenabygg ved hoppbakken og et moderne dommertårn. På langrennsarenaen tar skibruen mellom skistadion og Litjåsen form. Hele utbyggingen skal være ferdig sommeren 2023.

Det er sportssjef Kristin Mürer Stemland som jobber med rekrutteringsprosessen til sportsorganisasjonen. Hun er veldig godt fornøyd med søkerne.

– Det er en god miks i kjønn, alder og erfaring. Jeg har god tro på at vi kan bygge opp en profesjonell organisasjon, som er i stand til å arrangere et ski-VM i verdensklasse. Vi legger lista ski-høyt, smiler Stemland.

Les også: Vil du være med å arrangere et ski-VM i verdensklasse?